Gemeenteraadslid Geert Reyskens en cafébaas van De Schom Eddy Nelis kaarten de verkeersproblemen aan de brug en op het nabijgelegen kruispunt aan.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Geert Reyskens en cafébaas van De Schom Eddy Nelis kaarten de verkeersproblemen aan de brug en op het nabijgelegen kruispunt aan. © Karolien Coenen

Nieuwe spoorbrug en heraanleg
kruising lossen knelpunt verkeer op

Al bijna 10 jaar ijveren inwoners van de wijk Termien om de situatie aan de spoorwegbrug op de Dominikanenlaan en het kruispunt in de buurt veiliger te maken voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. “De brug onder het spoor is veel te smal voor fietsers”, zegt Geert Reyskens, gemeenteraadslid (N-VA) en al jaren pleitbezorger voor een veiligere inrichting van de brug en het kruispunt. Nu is een oplossing voor het knelpunt (deels) in de maak. Infrabel gaat een nieuwe spoorbrug bouwen en voor het kruispunt wordt de piste van een rondpunt bestudeerd.

0 reacties

 1. 246 personen laten zich vangen bij snelheidscontrole
  Lanaken / Maasmechelen

  246 personen laten zich vangen bij snelheids­con­tro­le

  Binnen de politiezone Lanaken-Maasmechelen werd vrijdagavond een snelheidscontrole georganiseerd. Maar liefst 246 personen liepen tegen de lamp. Aan de Ringlaan in Maasmechelen, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd in beide richtingen gecontroleerd. 172 wagens passeerden, 40 chauffeurs waren in overtreding. Op de Steenweg in Lanaken passeerden 424 voertuigen, 92 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 149 kilometer per uur. Aan de Rijksweg in Maasmechelen kwamen er nog eens 114 overtredingen bij op 450 passanten.
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?