Toon Royackers
Volledig scherm
© Toon Royackers

Nieuw in Limburg: groepsaankoop draad om everzwijnen buiten te houden

Een groepsaankoop van vaste draad en populatiecontrole door jacht: zo gaat Stad Genk de overlast door everzwijnen preventief aanpakken. Aansluitend op eerder genomen initiatieven van het Agentschap Natuur en Bos en de aanpak in het bosgebied Zonhoverheide besluit het Genkse schepencollege over te gaan tot extra maatregelen.

6 reacties

 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  Jagers hebben Everzwijnen uitgezet en voederen de dieren ook nog eens ! Het perverse is dat bij overlast van everzwijnen ze Jagers oproepen om de dieren af te schieten ... Terwijl zij die overlast veroorzaakt hebben , de Evers zijn ook half tam waardoor ze dichter bij de Mens komen ! In de Walen hebben ze dit probleem niet en daar zijn 1000x zoveel everzwijnen en zie je ze haast nooit .
 • pol van de velde

  2 jaar geleden
  Eerst zijn ze gelukkig met de zwijnen en dan is er overpopulatie en moeten ze weg. Vlaanderen is geen streek om zo'n dieren te herbergen, zelfde met de wolven, waarom zijn ze hier nodig?
 • willem merken

  2 jaar geleden
  En nu mag de burger zelf opdraaien voor de kosten. En wat doen de groenen ? Die gaan uw aanplant niet komen heraanleggen.
 • Jules Lamers

  2 jaar geleden
  Ja, koop nog wat draad. In plaats van de wolven de everzwijnpopulatie in toom te laten houde. Nee hoor, liever honderden everzwijnen die alles kapot maken behouden en een mooie wolf vermoorden
 • Sophie Leroy

  2 jaar geleden
  Het is juist door die stomme drukjachten dat die everzwijnen naar de druk bevolkte gebieden gaan! Omdat ze verjaagt worden uit hun eigen leefomgeving... Hoe meer drukjachten, hoe meer die everzwijnen voor "overlast" zullen zorgen.