(Archiefbeeld) - Schepen Michaël Dhoore vertelt over het nieuwe handhavingsplan, dat finaal ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de vijf gemeenteraden van de intergemeentelijke samenwerking.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) - Schepen Michaël Dhoore vertelt over het nieuwe handhavingsplan, dat finaal ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de vijf gemeenteraden van de intergemeentelijke samenwerking. © Karolien Coenen

Nieuw handhavingsplan ruimtelijke ordening ligt op tafel tijdens gemeenteraad

Het Genkse college van burgemeester en schepenen legt dinsdag het nieuwe handhavingsplan ruimtelijke ordening van de intergemeentelijke samenwerking Handhaving Ruimte MidLIM voor aan de gemeenteraad. Daarin worden zowel gezamenlijke prioriteiten als ook specifieke accenten per gemeente inzake herstel van de goede ruimtelijke ordening voor 18 rubrieken van overtredingen vastgelegd.

 1. Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpartij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpar­tij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”

  De 37-jarige Truienaar Bert Loenders werd deze week door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken in een zaak rond een mogelijke steekpartij aan de Naamsesteenweg. Voor de dertiger is een moeilijke periode in zijn leven daarmee definitief afgesloten. “Ik ben gestopt met drinken, heb me op het fietsen gestort en ben zo een beter mens geworden”, laat Bert duidelijk verstaan.
 2. Toerisme Vlaanderen vormt voormalig café ‘De Slagmolen’ om tot onthaalpunt: “Het ademt de Limburgse gastvrijheid uit”
  Genk

  Toerisme Vlaanderen vormt voormalig café ‘De Slagmolen’ om tot onthaal­punt: “Het ademt de Limburgse gastvrij­heid uit”

  Het voormalige café ‘De Slagmolen’ in Genk, dat in 2010 na 54 jaar de deuren sloot, belandt in Vlaamse handen. Zo koopt Toerisme Vlaanderen het historisch gebouw met watermolen uit 1523 op om er in de toekomst een onthaal- en ontmoetingsfunctie uit te bouwen als toegangspoort voor het natuurgebied ‘De Maten’. ‘De Slagmolen’ is niet alleen het oudste gebouw van de stad, maar daarnaast is er ook de bekendste en nog steeds werkende molen van Genk.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona