Stefan Meesen telt de nachtvlinders in het stadion van KRC Genk.
Volledig scherm
Stefan Meesen telt de nachtvlinders in het stadion van KRC Genk. © Borgerhoff

Mottenvangers aan het werk in Genk: van Luminus Arena tot stadhuis

De wereld zit vol pracht en praal onder onze eigen neus, waar we toch blind voor zijn. Dat is de insteek van een nieuw kunstproject ‘Between Jungle and Civilization’ van kunstenaar Koen Vanmechelen en LABIOMISTA dat dit weekend op verschillende locaties in Genk werd uitgevoerd. Elf mottenvangers brachten op verschillende zorgvuldig uitgekozen plekjes, zoals het stadhuis van Genk en de middenstip van de Luminus Arena, de mottenpopulatie in kaart.

 1. Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waarschijnlijk hebben we elkaar aangevallen met een mes”
  Genk

  Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waar­schijn­lijk hebben we elkaar aangeval­len met een mes”

  Een 34-jarige vrouw uit Genk haalde op 6 januari 2018 met een vleesmes uit naar haar partner tijdens een ruzie in hun woning in Bilzen. De man liep zware verwondingen op aan de onderarm en moet daarvoor nu nog een nieuwe operatie ondergaan. “Ik weet er zelf niet veel meer van”, getuigde Genkse voor de strafrechter. “We zijn beiden in het ziekenhuis beland.” De vrouw riskeert twee jaar cel.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama