(Archiefbeeld) – Het Suikerfeest zal er dit jaar behoorlijk anders uitzien. Elkaar knuffelen en samenkomen met een heleboel mensen zoals op deze foto zal er dit jaar helaas niet inzitten.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) – Het Suikerfeest zal er dit jaar behoorlijk anders uitzien. Elkaar knuffelen en samenkomen met een heleboel mensen zoals op deze foto zal er dit jaar helaas niet inzitten. © ANP

Moslims vieren Suikerfeest in eigen bubbel: “Iedereen zal zelf imam moeten spelen in zijn eigen huis”

Door de coronacrisis ziet het Suikerfeest er anders uit dit jaar. Al hoeft het eetfestijn niet in mineur te eindigen. “Ik zal het feest vieren met mijn eigen kinderen en kleinzoon”, zegt imam Mokthar Zouheir. “Zo respecteer ik de regel van vier. Ik vraag aan de gemeenschap om hetzelfde te doen. Het is dan ook voor ons eigen goed dat de moskee dicht blijft.”

 1. Henk Dijkhuizen en Patro Eisden klaar voor derby tegen titelkandidaat Thes Sport: “Voor de supporters is dit de wedstrijd van het jaar”
  voetbal eerste nationale

  Henk Dijkhuizen en Patro Eisden klaar voor derby tegen titelkandi­daat Thes Sport: “Voor de supporters is dit de wedstrijd van het jaar”

  Amper een week na de seizoenopener tegen Olympic Charleroi staat in de eerste nationale meteen de enige Limburgse derby tussen Patro Eisden en Thes geprogrammeerd. Velen schuiven Thes Sport als titelkandidaat nummer één naar voor. De manschappen van trainer Stijnen zijn niet onder de indruk en willen voluit hun kans gaan. “Het wordt een zware dobber, maar we gaan er alles aan doen om onze tegenstander een voetje te lichten”, klinkt Henk Dijkhuizen strijdvaardig.
 2. Moslimgemeenschap beleeft ramadan in lockdown: “Het is erg, maar als moslim geloof je in het lot”

  Moslimge­meen­schap beleeft ramadan in lockdown: “Het is erg, maar als moslim geloof je in het lot”

  Geen sprake van samen eten met de hele familie na zonsondergang en bidden in grote groepen. Het coronavirus zorgt ervoor dat de ramadan er dit jaar behoorlijk anders uitziet. Al weet de gemeenschap er begrip voor op te brengen. “We pakken onze rituelen dit jaar anders aan. Het is erg, maar als moslim geloof je in het lot en accepteer je het”, klinkt het bij Houcine Talmssou, voorzitter van de Hassaan Ebno Tabit moskee.
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).