Imam Mokhtar Zouheir aan de Marokkaanse moskee van Sledderlo.
Volledig scherm
PREMIUM
Imam Mokhtar Zouheir aan de Marokkaanse moskee van Sledderlo. © Karolien Coenen

Moslimgemeenschap beleefde ramadan, Suikerfeest en Offerfeest in eigen bubbel: “Kerstvierders zitten binnenkort in hetzelfde schuitje”

GenkIn december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Voor Mokhtar Zouheir was 2020 zonder twijfel een heel atypisch jaar. De imam van de moskee van Sledderlo moest, net zoals de rest van de moslimgemeenschap, feestvieren in een hele beperkte kring. Met andere woorden, geen grote eetfestijnen en samenkomsten met de familie. “Van een feestelijk gevoel was er dus geen sprake. Ook christenen en andere mensen die Kerstmis vieren, zullen het binnenkort aan den lijve ondervinden. En dat is een spijtige zaak, maar corona treft iedereen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"