Minister Zuhal Demir roert mee in de potten van Jong Keukengeweld-chefs Lenard Palermo en Bo Frei in restaurant Mardaga in As.
Volledig scherm
Minister Zuhal Demir roert mee in de potten van Jong Keukengeweld-chefs Lenard Palermo en Bo Frei in restaurant Mardaga in As. © Borgerhoff

Minister van Toerisme Zuhal Demir wil ‘ballekes in tomatensaus’ opnemen in Vlaamse Canon

Op de persvoorstelling van Jong Keukengeweld in het Limburgse restaurant Mardaga lanceerde Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) haar opmerkelijk voorstel. De minister kwam er samen met Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen de cijfers van Jong Keukengeweld bekendmaken. “Tablebooker en Horeca Vlaanderen noteerden maar liefst 24.000 boekingen van jongeren bij de Jong Keukengeweld-chefs. Dat zijn er 3.000 meer dan vorig jaar.”

22 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Ze gingen die samenstelling van die overbodige canon toch over laten aan de specialisten.
 • Abdelmalik Malik

  1 jaar geleden
  Och arme zuhal demir toch elke dag moet ze van haar partij bewijzen dat ze erbij hoort,ze wil vlaamser zijn dan een echte oorspronkelijke Vlaming
 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  Wat een onnozele reacties … als je minister van cultuur bent hou je je toch bezig met cultuur en niet met de vertragingen van de Lijn, niet?
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Vind het nogal een hoog pattate met sosissen gehalte hebben. Zet de cervela er dan ook maar in.
 • Lore Kluwer

  1 jaar geleden
  Amai, wie negatief begint te doen over balletjes in tomatensaus, is van slechte wil, hoor. Wie dat gerecht echt niet lust, is een uitzondering en onthoudt zich best van commentaar, vind ik. Voor de rest, die wel fan zijn, goed nieuws! Mjammie.
 1. 246 personen laten zich vangen bij snelheidscontrole
  Lanaken / Maasmechelen

  246 personen laten zich vangen bij snelheids­con­tro­le

  Binnen de politiezone Lanaken-Maasmechelen werd vrijdagavond een snelheidscontrole georganiseerd. Maar liefst 246 personen liepen tegen de lamp. Aan de Ringlaan in Maasmechelen, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd in beide richtingen gecontroleerd. 172 wagens passeerden, 40 chauffeurs waren in overtreding. Op de Steenweg in Lanaken passeerden 424 voertuigen, 92 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 149 kilometer per uur. Aan de Rijksweg in Maasmechelen kwamen er nog eens 114 overtredingen bij op 450 passanten.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"