Een VR-bril, twee controllers en een op maat gemaakte VR-applicatie, meer is er niet nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Een VR-bril, twee controllers en een op maat gemaakte VR-applicatie, meer is er niet nodig. © ZOL

Met de VR-bril op de neus een aspiratiesonde plaatsen: “Veilige manier die zelfvertrouwen van studenten en verpleegkundigen opkrikt”

GenkDe Limburgse Zorgacademie stuurt haar verpleegkundigen en studenten voortaan naar een virtuele ziekenhuiskamer. Aan de hand van een virtual reality-toepassing leren ze namelijk hoe het aspireren van patiënten met een tracheotomie precies in zijn werk gaat. Bedoeling is om hen zo op een veilige manier voor te bereiden op het echte werk.

 1. Tweedaags ‘Knal Festival’ verwelkomt 3.000 festivalgangers zonder mondmasker of afstand
  Sint-Truiden

  Tweedaags ‘Knal Festival’ verwelkomt 3.000 festival­gan­gers zonder mondmasker of afstand

  Wie wil feesten zonder coronaregels, kan op zaterdag 28 en zondag 29 augustus naar het ‘Knal Festival’ op de parking aan de Hendrickxhallen in Sint-Truiden. Tot wel 3.000 festivalgangers verspreid over het weekend kunnen daar in openlucht van muziek genieten, tenminste als ze de strikte coronacontrole passeren. “Maar eenmaal binnen, mag er eindelijk weer gedanst, geknuffeld én gekust worden”, aldus de organisatie.
 2. Bestuurder (32) betrapt op rijden onder invloed van marihuana
  Bilzen/Hoeselt

  Bestuurder (32) betrapt op rijden onder invloed van marihuana

  Tijdens een controleactie heeft de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van drugs in Hoeselt. De 32-jarige Bilzenaar legde eerst een ademtest af, maar die tekende negatief. De speekseltest wees daarentegen uit dat hij wel marihuana had gebruikt. Om die reden moest de bestuurder het rijbewijs onmiddellijk inleveren voor een periode van vijftien dagen.