Jo Peeters verkoopt vanaf 9 oktober de keramieken potjes die hij zelf maakt in 'De wink3l' in Genk.
Volledig scherm
Jo Peeters verkoopt vanaf 9 oktober de keramieken potjes die hij zelf maakt in 'De wink3l' in Genk. © Stad Genk

Mensen met beperking openen ‘De wink3l’ in Genk: “Dit wordt dé winkel van de stad”

GenkVanaf 9 oktober opent ‘De wink3l’ op de welzijnscampus Portavida in Genk de deuren voor iedereen die op zoek is naar ambachtelijke cadeautjes, gemaakt én verkocht door mensen met een beperking. Onder het motto ‘Als je nooit in contact komt met mensen met een beperking, kan je ze ook nooit leren kennen’ tonen de medewerkers van ‘De wink3l’ hun talent.

 1. Lisa Petry en KRC Genk Ladies staan voor een moeilijke verplaatsing naar OHL: “Ik ben bij een leuke en familiale club beland”
  voetbal super league

  Lisa Petry en KRC Genk Ladies staan voor een moeilijke verplaat­sing naar OHL: “Ik ben bij een leuke en familiale club beland”

  Lisa Petry (20) maakte in het tussenseizoen de overstap van Standard naar KRC Genk Ladies. De Genkse aanvalster heeft nog geen moment spijt van deze overgang. Ondanks haar jeugdige leeftijd bracht ze vier jaar ervaring vanuit Luik mee. Doel is om bovenin mee te strijden voor een plek in play-off 1. Zaterdag wacht de moeilijke verplaatsing naar OHL. “We zijn als ploeg gegroeid en gaan er voluit voor winst”, klinkt Petry strijdvaardig.
 2. Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producenten Dag in Limburg
  Limburg

  Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producen­ten Dag in Limburg

  Als Vlaming gaan we sinds de coronacrisis steeds meer op zoek naar gezonde én lokale voeding. Dat is goed nieuws want lokale producten kopen, heeft alleen maar voordelen. Zo steun je de lokale economie en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In het weekend van 23 en 24 oktober zetten verschillende Vlaamse producenten hun deuren open. Zij willen iedereen de kans geven om lokale producten te leren kennen. Ontdek de producenten die deelnemen in provincie Limburg.
 1. Vaccinatiecentrum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plussers”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vaccinatie­cen­trum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plus­sers”

  Vrijdag wordt de knoop samen met alle lokale besturen en de Eerstelijnszone Herkenrode officieel doorgehakt, maar het is zo goed als zeker dat het Hasseltse vaccinatiecentrum volgende week extra ruimte bijkrijgt. Dat bevestigt programmatiemanager Olivier Hoogmartens. Het kleinschalige vaccinatiecentrum kan met die extra ruimte omschakelen van 90 prikjes per uur naar liefst het dubbele.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.