Enkele screenshots van het filmpje in het Turks, dat Nederlandstalige ondertitels heeft.
Volledig scherm
Enkele screenshots van het filmpje in het Turks, dat Nederlandstalige ondertitels heeft. © Facebook

“Meer dan de helft van coronapatiënten in Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is van Turkse origine”

GenkVlaams minister Zuhal Demir (N-VA) vraagt Turkse Limburgers met aandrang om de noodzakelijke quarantainemaatregelen zo goed mogelijk op te volgen, nu volgens een filmpje uit de Turkse gemeenschap blijkt dat meer dan de  helft van de opgenomen coronapatiënten in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) van Turkse origine is. “Blijf alstublief thuis”, roept de minister op in een Facebookbericht. Een boodschap die ze ook in het Turks neerschrijft. 

  1. Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”
    Hasselt

    Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”

    Culinair wereldfestival Amuse streek vandaag voor de tiende keer neer in domein Kiewit in Hasselt. Van loempia’s over gefrituurde scampi’s tot chili con of sin carne, de hele wereld is vertegenwoordigd op het fairtradefestival. De stad nodigde verschillende Hasselaren uit om met hun standje hun goede doel te vertegenwoordigen. Van wevers in Guatemala tot dove kinderen in India: iedereen steunt iedereen op Amuse.