Enkele screenshots van het filmpje in het Turks, dat Nederlandstalige ondertitels heeft.
Volledig scherm
Enkele screenshots van het filmpje in het Turks, dat Nederlandstalige ondertitels heeft. © Facebook

“Meer dan de helft van coronapatiënten in Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is van Turkse origine”

GenkVlaams minister Zuhal Demir (N-VA) vraagt Turkse Limburgers met aandrang om de noodzakelijke quarantainemaatregelen zo goed mogelijk op te volgen, nu volgens een filmpje uit de Turkse gemeenschap blijkt dat meer dan de  helft van de opgenomen coronapatiënten in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) van Turkse origine is. “Blijf alstublief thuis”, roept de minister op in een Facebookbericht. Een boodschap die ze ook in het Turks neerschrijft. 

  1. Politiezones uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technologie wordt steeds belangrijker in politiewerking”
    PREMIUM
    Hasselt

    Politiezo­nes uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technolo­gie wordt steeds belangrij­ker in politiewer­king”

    Op initiatief van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) vindt vandaag voor het eerst de ‘Police Drone Day’ plaats op het vliegveld Aero Kiewit in Hasselt. Liefst 180 werkkrachten van politiezones en hulpverleningsdiensten over heel het land trokken erheen om expertise en informatie uit te wisselen. “Een absolute noodzaak, want het laatste jaar werden we gebombardeerd met vragen over drones en de werking errond”, aldus de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.