Enkele screenshots van het filmpje in het Turks, dat Nederlandstalige ondertitels heeft.
Volledig scherm
Enkele screenshots van het filmpje in het Turks, dat Nederlandstalige ondertitels heeft. © Facebook

“Meer dan de helft van coronapatiënten in Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is van Turkse origine”

GenkVlaams minister Zuhal Demir (N-VA) vraagt Turkse Limburgers met aandrang om de noodzakelijke quarantainemaatregelen zo goed mogelijk op te volgen, nu volgens een filmpje uit de Turkse gemeenschap blijkt dat meer dan de  helft van de opgenomen coronapatiënten in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) van Turkse origine is. “Blijf alstublief thuis”, roept de minister op in een Facebookbericht. Een boodschap die ze ook in het Turks neerschrijft. 

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschillende opties van klassieke pistes over rolschaatsbaan tot ballenbad”
  Genk

  Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschil­len­de opties van klassieke pistes over rolschaats­baan tot ballenbad”

  Schaatsbaan op de kerstmarkt of niet? Verschillende stadsbesturen staan deze winter voor een moeilijke keuze nu de energieprijzen torenhoog zijn. Terwijl Sint-Truiden kiest voor een kunststoffen piste en andere steden hun schaatsbaan voor minstens een jaar achterwege laten, wordt er Genk nog volop nagedacht over de komende kerstmarkt. “Midden oktober hopen we de knoop door te hakken", klinkt het.
 3. Anderlecht straft foutjes van KRC Genk Ladies genadeloos af en wint met 2-4: “En toch zat er voor ons een gelijkspel in”
  Vrouwenvoetbal super league

  Anderlecht straft foutjes van KRC Genk Ladies genadeloos af en wint met 2-4: “En toch zat er voor ons een gelijkspel in”

  KRC Genk Ladies is er niet in geslaagd om Anderlecht een eerste nederlaag toe te dienen. De Genkies speelden nochtans een goede partij, maar een meer ervaren Anderlecht profiteerde van foutjes in de thuisdefensie om bijzonder efficiënt toe te slaan. In de slotfase probeerde Genk nog langszij te raken. Thornton deed evenwel de deur dicht.