Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © PN

Man (22) krijgt 15 maanden cel voor diefstal van 106 kilo koper

GenkEen 22-jarige Roemeen uit Gent is veroordeeld tot 15 maanden cel omdat hij samen met een kompaan (31) speciaal naar een bedrijf op de voormalige Ford-industriesite in Genk afzakte om er 106 kilo geknipte koperen kabels te stelen. De twintiger beweerde zelf dat hij dacht dat het allemaal afval was. Klopt niet, oordeelde de strafrechtbank. “Ze hebben zonder schroom georganiseerd en veelvuldig gestolen.”

 1. Hogeschool UCLL blikt terug op technologie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverlening”
  PREMIUM
  Diepenbeek/Hasselt/Genk

  Hogeschool UCLL blikt terug op technolo­gie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverle­ning”

  Tijdens het project ‘Technology in Healthcare Education’ (THE!) hebben UCLL-studenten Technologie, Verpleegkunde en Othopedagogie zich met hun docenten en onderzoekers van UCLL Research & Expertise vier jaar ingezet om mensen in de zorgsector technologische verrassingen te bezorgen. Zo viel de digitale harp - om samen met dementerende mensen herinneringen op te halen - zelfs in de prijzen. “Het zijn dan ook die technologische innovaties die een flinke meerwaarde in onze zorgverlening kunnen betekenen.”
 1. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank

 2. De Amerikaanse president heeft altijd deze zwarte tas in de buurt: dit is waarom
  Play
  uitgelegd

  De Amerikaan­se president heeft altijd deze zwarte tas in de buurt: dit is waarom