De Maten in Genk
Volledig scherm
De Maten in Genk © Karolien Coenen

Maak van het nieuwe jaar een sportieve start met de nieuwjaarswandeling in Genk

GenkWandel samen met een natuurgids het nieuwe jaar in tijdens de nieuwjaarswandeling in de Maten in Genk. Breng zeker geschikte wandelschoenen mee.

 1. “Zijn die negatieve stempel echt wel moe”: bewoners en familie in de bres voor woonzorgcentrum ‘Het Dorp’ in Helchteren
  PREMIUM

  “Zijn die negatieve stempel echt wel moe”: bewoners en familie in de bres voor woonzorg­cen­trum ‘Het Dorp’ in Helchteren

  “Ja, er waren mindere momenten, maar dat is voorbij en dat mag ook eens gezegd.” De familieleden bij Het Dorp in Helchteren zijn het er unaniem over eens: het gaat goed met het rusthuis in Helchteren, ook al is de reputatie van de groep Orpea besmeurd. Het wzc in Helchteren staat nog steeds onder verhoogd toezicht, ondanks de recente positieve inspectierondes. Wanneer verdwijnt de wzc van de ‘zwarte lijst’? En wat met het gerechtelijk onderzoek nadat een dame er van de trap viel?
  Houthalen-Helchteren
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.