Voor ondersteuning bij de aankoop van waterstofvoertuigen kan het project rekenen op E-Trucks Europe, een bedrijf uit Lommel met expertise in het bouwen van voertuigen op waterstof.
Volledig scherm
Voor ondersteuning bij de aankoop van waterstofvoertuigen kan het project rekenen op E-Trucks Europe, een bedrijf uit Lommel met expertise in het bouwen van voertuigen op waterstof. © E-Trucks Europe

Limburgse bedrijven bouwen samen aan waterstoftankstation

GenkElf verschillende bedrijven en organisaties in de regio van Genk slaan de handen in elkaar voor de uitbouw van een waterstoftankstation. Bedoeling is om zo een voortrekkersrol te spelen op vlak van duurzame en koolstofarme energie.

 1. Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waarschijnlijk hebben we elkaar aangevallen”
  Genk

  Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “waar­schijn­lijk hebben we elkaar aangeval­len”

  Een 34-jarige vrouw uit Genk haalde op 6 januari 2018 met een vleesmes uit naar haar partner tijdens een ruzie in hun woning in Bilzen. De man liep zware verwondingen op aan de onderarm en moet daarvoor nu nog een nieuwe operatie ondergaan. “Ik weet er zelf niet veel meer van”, getuigde Genkse voor de strafrechter. “We zijn beiden in het ziekenhuis beland.” De vrouw riskeert twee jaar cel.
 2. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 1. "Gerechtigheid voor iedereen": Jennifer Lopez treedt op tijdens inauguratie Biden
  Play

  "Gerechtig­heid voor iedereen": Jennifer Lopez treedt op tijdens inaugura­tie Biden

 2. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut