De politie-school in Genk.
Volledig scherm
De politie-school in Genk. © Mine Dalemans

Limburgers moeten plots plaats afstaan in opleiding aan andere kandidaat-hoofdinspecteurs

LimburgVijf Limburgse kandidaat-hoofdinspecteurs moeten hun opleiding aan de politieschool plots staken en hun plaats afstaan aan collega’s buiten de provincie. Die oorzaak ligt bij het systeem van de federale politie, maar de korpsen zijn teleurgesteld. “Zo krijgen we in Limburg een tekort aan hoofdinspecteurs", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V) van Genk.

 1. Pieter Walbers ziet LVL winnen in Michelbeke: “We staan op één punt van de tweede plaats”
  Volleybal Liga A

  Pieter Walbers ziet LVL winnen in Michelbeke: “We staan op één punt van de tweede plaats”

  LVL Genk heeft zoals verwacht de drie punten gepakt op het veld van Michelbeke. De eerste set ging wel naar de rode lantaarn, maar vanaf de tweede beurt zette LVL orde op zaken. Door de derde competitiewinst op rij schuift Genk naar plaats drie, op één punt van de tweede stek. “En we slaan een vijfpuntenkloof met Asterix, dat is een verrassing”, vertelt een tevreden manager Pieter Walbers. LVL speelt woensdag de Europese return tegen Oostende.
 2. Drie invalbeurten leveren Anissa Giuga (KRC Genk Ladies) drie doelpunten op: “Hadden tegen Zulte Waregem een driepunter verdiend”
  vrouwenvoetbal

  Drie invalbeur­ten leveren Anissa Giuga (KRC Genk Ladies) drie doelpunten op: “Hadden tegen Zulte Waregem een driepunter verdiend”

  KRC Genk Ladies slaagde er in de Cegeka-Arena niet in om Play-Off 1 concurrent Zulte Waregem voorbij te snellen. De bezoekers klommen via Decoene snel op voorsprong, terwijl Genk Ladies pas halverwege de tweede helft echt onder stoom raakte. De gelijkmaker van invalster Anissa Giuga was verdiend, maar kwam te laat. Met deze draw schieten beide teams weinig op. De kloof met het vijfde geplaatste Gent blijft groot.