BELGA PHOTO PINO MISURACA
Volledig scherm
BELGA PHOTO PINO MISURACA © BELGA

Lijkhonden ingezet in zoektocht naar Jürgen Conings: “Maar alles blijft mogelijk, ook een levende persoon”

GenkEen nieuwe dag, een nieuwe zoektocht naar Jürgen Conings, de vermiste militair die nu al bijna een maand geleden in een afscheidsbrief dreigde met een aanslag. Het leger en heel wat politie verzamelden vanmorgen aan de Luminus Arena in Genk. Na 15 uur sijpelden agenten en militairen terug binnen aan het stadion. Zij namen allemaal deel aan de zoekacties in het Nationaal Park Hoge Kempen. Er werden ook lijkhonden ingezet, al wil dat niet zeggen dat de speurders ervan uitgaan dat Conings overleden is: “Alles blijft mogelijk”, klinkt het.

 1. Jongemannen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd
  Hasselt

  Jongeman­nen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd

  Twee jonge Litouwse mannen riskeren elk veertien maanden cel en een boete van 1.200 voor de diefstal van 48 Mercedes-emblemen. De heren waren actief in Antwerpen en Limburg. Ze hadden het niet zozeer gemunt op de emblemen zelf, maar wel op de afstandssensoren erin. Nadat de verdachten werden betrapt in Beringen, werden ze op 11 januari dit jaar gearresteerd en opgesloten. Aangezien in hun wagen dertig logo’s en bij hen thuis achttien logo’s gevonden werden, werden ze aan de feiten gelinkt. De verdediging vraagt om rekening te houden met de periode dat ze tot dusver reeds vastzaten. Op 29 juni wordt het vonnis uitgesproken.
 2. Noura (33) verwent Hasselaar met plantaardige lunch en zoetigheden bij ‘In ‘t Grün’: “Een droom die eindelijk uitkomt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Noura (33) verwent Hasselaar met plantaardi­ge lunch en zoetighe­den bij ‘In ‘t Grün’: “Een droom die eindelijk uitkomt”

  Alle horeca-uitbaters mogen eindelijk weer doen wat ze het liefste doen, en daarbovenop krijgt Hasselt er nog een splinternieuwe zaak bij. In de Ridderstraat opent de Zonhovense Noura Khenfi (33) ‘In ‘t Grün’, waar ze voortaan Hasselaar én passant met haar plantaardige bak- en kookkunsten in de watten legt. “Een plek waar je kan genieten van lokale thee of koffie, verse lunch en gebak, maar waar vooral iedereen welkom is”, aldus Noura.