Filmpje van leerlingen in Genk.
Volledig scherm
Filmpje van leerlingen in Genk. © Technisch Atheneum de Wijzer

Leerlingen Genkse school maken filmpje tegen seksueel geweld op vrouwen

Zeven vrouwelijke leerlingen van het Technisch Atheneum De Wijzer in Genk lanceerden een filmpje naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. De jonge meisjes willen zo de aandacht vestigen op een niet te onderschatten probleem. Dit jaar alleen al werden er in ons land 21 vrouwen vermoord door hun ex-partner.

1 reactie

 • Jeroen Vanden Boer

  2 jaar geleden
  'Geld' in de titel moet uiteraard 'geweld' zijn...
 1. UHasselt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeiende bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaamheid en comfort voorop”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHas­selt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeien­de bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaam­heid en comfort voorop”

  Een bh gemaakt uit gerecycleerd polyester, die tot liefst drie maten kan meegroeien: met dat innovatief product pakken zes UHasselt-studenten uit én winnen ze de prijs voor beste ‘Small Business Project’ van VLAJO. Daarmee bemachtigen ze meteen ook een ticket voor de Europese finale in Estland. “De fast-fashion lingeriemerken van vandaag willen juist dat jonge meisjes snel weer voor een nieuwe bh terugkeren. Wij brengen daar verandering in.”
 2. Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”
  Leut

  Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”

  Exact 200 jaar na het huwelijk tussen Charles Vilain XIIII en Pauline de Billehé de Valensart, zwaaien de poorten van het kasteel in Leut open. Heel de zomer lang kan men er terecht voor een tentoonstelling over het kasteeldomein. “En wie wil, kan ook meedenken over de toekomst van het kasteel en de site", zegt projectleider Ben De Vriendt, van Toerisme Vlaanderen. De babyoproep van vorige week was alvast een succes.
 1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.