In Don Bosco Genk waren de rollen voor één dag omgewisseld: leerlingen gaven het goede voorbeeld en lazen voor tijdens Voorleesweek.
Volledig scherm
In Don Bosco Genk waren de rollen voor één dag omgewisseld: leerlingen gaven het goede voorbeeld en lazen voor tijdens Voorleesweek. © Michiel Devijver

Leerlingen Don Bosco Genk geven goede voorbeeld en lezen tijdens Voorleesweek voor aan jonge medeleerlingen

GenkVorige week stond in heel Vlaanderen volledig in het teken van voorlezen en dat hebben ze in middelbare school Don Bosco in Genk maar al te goed begrepen. De oudste leerlingen van de derde graad haalden hun beste inleving naar boven om voor te lezen voor hun jongere medestudenten. En dat allemaal met één doel: lezen opnieuw leuk te maken.

 1. Jong karting-talent Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren wil richting de autosport en de eenzitters

  Jong kar­ting-ta­lent Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren wil richting de autosport en de eenzitters

  In ons land is de autosport nog steeds erg populair en heel wat jongens en meisjes, dromen van een carrière als professionele racepiloot. De weg naar die autosport loopt uiteraard via het karting. Een van de jonge karttalenten in ons land is de nu 14-jarige Thomas Strauven uit Houthalen-Helchteren. De voorbije jaren was hij succesvol in diverse nationale en internationale kartingcompetities. Hij zet in 2023 een laatste maal op het karting in alvorens de stap naar de autosport te zetten.
 2. Familie van vermoorde Silvio Aquino heeft recht op 131.000 euro schadevergoeding: “De weduwe maakte extreem gewelddadige feiten mee”
  PREMIUM
  Oudsbergen/Tongeren

  Familie van vermoorde Silvio Aquino heeft recht op 131.000 euro schadever­goe­ding: “De weduwe maakte extreem gewelddadi­ge feiten mee”

  Vier leden van de Hamidovic-clan en opdrachtgever Martino Trotta die veroordeeld werden voor de moord op Silvio Aquino in Oudsbergen, moeten een schadevergoeding van 131.000 euro betalen aan de familie Aquino. Het grootste deel daarvan is voor weduwe Silvia L. “Mijn cliënte kan zich hierbij neerleggen, maar zo’n schadevergoeding is nooit een echte compensatie voor al het aangerichte leed”, zegt haar advocaat Philip Daeninck. Wie krijgt welk bedrag? En zullen de nabestaanden überhaupt het geld wel zien?
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.