Expositie in de Sint-Aldegondiskerk
Volledig scherm
© Expositie in de Sint-Aldegondiskerk

Kunstenares Marthe Bamps viert 90ste verjaardag met tentoonstelling: “Als kind al zat ik altijd te tekenen”

Marthe Bamps, de kunstschilder uit As met een kloppend hart voor landschappen, viert haar 90ste verjaardag met een tentoonstelling. Als jonge vrouw ging ze in de leer bij vermaard kunstenaar Arman Maclot, een Antwerpenaar die verliefd werd op de praal van ’t bronsgroen Eikenhout. “Ik moet zowat zijn laatste leerling zijn geweest”, herinnert Marthe zich. “Bovendien waren schilders in die tijd haast uitsluitend mannen.”

0 reacties

 1. Vzw zet gezinscoaches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedigen om goede voorbeeld te geven”
  Genk/Heusden-Zolder/Tongeren

  Vzw zet gezinscoa­ches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedi­gen om goede voorbeeld te geven”

  Kind en Taal, een Limburgse vzw die zich inzet voor taalontwikkeling en opvoedingsondersteuning bij kansarme gezinnen, breidt uit met gezinscoaches. Die moeten ouders aanmoedigen om te participeren in de samenleving, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een job. Genk, Heusden-Zolder en Tongeren springen alvast op de kar. Mogelijk stappen er binnenkort nog meer Limburgse gemeenten in het project.
 2. Werkstraffen voor ultrakatholieken die kunstwerk van gekruisigde koe vandaliseren: “Zinloze beschadigingen uit religieus fundamentalisme”
  PREMIUM
  Borgloon/Aalst/Pittem/Brussel

  Werkstraf­fen voor ultrakatho­lie­ken die kunstwerk van gekruisig­de koe vandalise­ren: “Zinloze beschadi­gin­gen uit religieus fundamenta­lis­me”

  De zes ultrakatholieke vandalen, waaronder een 69-jarige priester uit Aalst, een ex-Vlaams Belang-raadslid en drie broers afkomstig uit Brussel, die het kunstwerk ‘Holy Cow’ van Tom Herck eind 2017 beschadigden, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 40 tot 60 uur. Ze hadden zelf allemaal bekend, maar opschorting van straf gevraagd. “Ik ben tevreden dat ze dat niet gekregen hebben”, reageert kunstenaar Tom.