Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Koppel betrapt drie dievegges in slaapkamer: “we dachten dat we bij de tandarts waren”

Een echtpaar betrapte op 25 februari drie dievegges in hun appartement aan de Winterslagstraat in Genk. Toen het koppel met hun boodschappen terugkeerden naar hun woning, kwamen de drie uit hun slaapkamer gelopen. De bewoner kon een van de dames bij de kraag vatten.

 1. Koffiebar ‘Twenty Two’ wint 12.500 euro via HLN-actie ‘Tournée Générale’: “Meteen voor nieuwe koffieapparaten!”
  Play
  Sint-Truiden

  Koffiebar van broers Mignolet wint 12.500 euro via HLN-actie ‘Tournée Générale’: “Meteen voor nieuwe koffieappa­ra­ten!”

  Nadat onze redactie via de HLN-actie ‘Tournée Générale’ twee maanden lang alle horecagangers in Vlaanderen opriep om hun favoriete horecazaak te nomineren, is de gelukkige eindelijk bekend. Zo mochten de broers Mignolet van koffiebar ‘Twenty Two’ in Sint-Truiden woensdagmiddag twee cheques van in totaal 12.500 euro in ontvangst nemen. Een totaal onverwachte verrassing, maar eentje die zeker goed gespendeerd zal worden. “Met nieuwe koffieapparaten zullen we onze klanten nóg beter kunnen verwennen”, droomt zaakvoerder Wouter Mignolet alvast.
 2. UHasselt en ILVO testen bodemverbeteraar van organische afvalstoffen in aardbeiteelt: “Hét ecologisch alternatief voor potgrond”
  PREMIUM
  Sint-Truiden/Hasselt

  UHasselt en ILVO testen bodemverbe­te­raar van organische afvalstof­fen in aardbei­teelt: “Hét ecologisch alterna­tief voor potgrond”

  In het Proefcentrum Fruit in Sint-Truiden testen onderzoekers van de UHasselt en het Instituut voor Landbouw-, visserij-, en voedingsonderzoek (ILVO) een nieuwe ‘bodemverbeteraar’ voor de teelt van zacht fruit. De verbeteraar bestaat uit afvalstoffen zoals mest, hout- en groenafval die men op hoge temperatuur verhit. “Kortom, een product dat een véél ecologischer alternatief kan zijn voor de huidige potgrond, en zo de fruitteelt kan verduurzamen”, aldus Marijke Jozefczak van UHasselt en Bart Vandecasteele van ILVO.