Koning Filip kwam woensdagochtend bij H.Essers in Genk op bezoek.
Volledig scherm
Koning Filip kwam woensdagochtend bij H.Essers in Genk op bezoek. © Karolien Coenen

Koning Filip bezoekt transportbedrijf H.Essers in Genk

GenkKoning Filip heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het Genkse transportbedrijf H.Essers. Daar uitte hij zijn belangstelling voor de aanwerving en opleiding van het personeel. Bij het transportbedrijf staan immers nog zo’n 350 vacatures open, die door de ‘war on talent’ steeds moeilijker ingevuld raken. 

 1. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.
 2. Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internationale bierprijzen met de ‘Limburgse Schone’
  Zutendaal

  Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internatio­na­le bierprij­zen met de ‘Limburgse Schone’

  Nog geen jaar geleden lanceerden Cindy Schoenaerts en Luc Savoné uit Zutendaal hun eigen streekbier: de Limburgse Schone. Het blonde bier valt internationaal in de smaak en haalde onlangs twee gerenommeerde prijzen binnen. “Dat we nu met ons eerste bier al twee internationale prijzen gewonnen hebben, motiveert ons enorm om aan de uitbreiding van ons aanbod te gaan werken”, vertelt Cindy ambitieus.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Pieter Walbers (LVL) over de Europese campagne: “Kans lijkt klein dat we nog in actie komen”
  Volleybal Liga A

  Pieter Walbers (LVL) over de Europese campagne: “Kans lijkt klein dat we nog in actie komen”

  De kans lijkt erg klein dat LVL Genk nog in Europees verband in actie komt. De match van woensdag tegen Oostende kon niet doorgaan omdat de ploeg in quarantaine moest. LVL moest voor donderdag 14 uur laten weten of het de match kon verplaatsen naar volgende week. “Ik had graag een antwoord gegeven, maar ik had donderdag nog maar één testresultaat binnen. Ik kon dus niks beslissen”, vertelt manager Pieter Walbers. “Einde van de campagne? Dat zou best kunnen.”