Het gebied is zo populair dat meer parkeerplaatsen noodzakelijk blijken.
Volledig scherm
Het gebied is zo populair dat meer parkeerplaatsen noodzakelijk blijken. © Mine Dalemans

Kattevennen krijgt dubbel zoveel parkeerplaatsen en betere toegang

GenkDe nieuwe ontsluitingsweg en parking voor Kattevennen is vanaf donderdag open voor het verkeer. Met de nieuwe entree werd gekozen voor een duidelijke splitsing tussen zacht verkeer van fietsers en wandelaars enerzijds, en auto- en busverkeer anderzijds. Het nieuwe parkeerterrein voorziet in 150 parkeerplaatsen en plaats voor 12 mobilhomes, een verdubbeling van de parkeercapaciteit.

 1. “Zijn die negatieve stempel echt wel moe”: bewoners en familie in de bres voor woonzorgcentrum ‘Het Dorp’ in Helchteren
  PREMIUM

  “Zijn die negatieve stempel echt wel moe”: bewoners en familie in de bres voor woonzorg­cen­trum ‘Het Dorp’ in Helchteren

  “Ja, er waren mindere momenten, maar dat is voorbij en dat mag ook eens gezegd.” De familieleden bij Het Dorp in Helchteren zijn het er unaniem over eens: het gaat goed met het rusthuis in Helchteren, ook al is de reputatie van de groep Orpea besmeurd. Het wzc in Helchteren staat nog steeds onder verhoogd toezicht, ondanks de recente positieve inspectierondes. Wanneer verdwijnt de wzc van de ‘zwarte lijst’? En wat met het gerechtelijk onderzoek nadat een dame er van de trap viel?
  Houthalen-Helchteren
 2. PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesrivaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”
  PREMIUM

  PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesri­vaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”

  Bijna vijf jaar lang strijdt Aloïs Verjans voor ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn vrouw Florentine zit thuis alleen in de Vennestraat in Genk en runt er een slagerij met logementshuis, waar bijna nooit iemand logeert. Behalve één man, Marcel Russon. Met hem begint ze een geheime relatie. Wanneer in de lente van 1919 Aloïs – met heel wat trauma’s in z’n rugzak – aan de deur staat, loopt het helemaal mis. “Zonder de oorlog was het leven van dit powerkoppel wellicht wél vlot verlopen.”
  Genk
 3. Man veroordeeld tot 2 jaar cel voor mishandeling buurvrouw: “De stoppen sloegen door”

  Man veroor­deeld tot 2 jaar cel voor mishande­ling buurvrouw: “De stoppen sloegen door”

  Een 43-jarige man uit Sint-Truiden is wegens mishandeling van zijn buurvrouw, met wie hij meer dan vriendschappelijke contacten zou gehad hebben, veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft effectief, en een boete van 1.600 euro, waarvan 800 euro effectief. De rechtbank heeft ook de verbeurdverklaring uitgesproken van een paar werkschoenen met stalen tip, waarmee het slachtoffer gestampt werd.
  Sint-Truiden