Het jongetje viel van de vierde verdieping in de Kuilenbroekstraat toen hij aan het spelen was. Buurtbewoonster Lydia Pawelak zag hoe de hulpdiensten een beademingsbuis bij het jongetje aanbrachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het jongetje viel van de vierde verdieping in de Kuilenbroekstraat toen hij aan het spelen was. Buurtbewoonster Lydia Pawelak zag hoe de hulpdiensten een beademingsbuis bij het jongetje aanbrachten. © Karolien Coenen

Jongetje (7) valt van vierde verdieping in Genk: “Hij riep zijn moeder nog”

GenkIn de Kuilenbroekstraat in Genk is dinsdagavond omstreeks 21.30 uur een 7-jarige jongen zwaargewond geraakt bij een val uit een raam. Het kind zou tijdens het spelen vanop de vierde verdieping door een vliegenraam gevallen zijn. Dat bevestigt de politiezone CARMA. “Eerst was er die harde klap, daarna het gehuil. Vanop ons balkon zagen we het kind liggen, en het zag er niet goed uit”, getuigt een buur.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Twintiger riskeert ruim 2 jaar cel voor gewapende overval op apotheek in Genk: “Het is allemaal in een flits gebeurd”
  PREMIUM
  Genk

  Twintiger riskeert ruim 2 jaar cel voor gewapende overval op apotheek in Genk: “Het is allemaal in een flits ge­beurd”

  Op 31 oktober 2019 trok de toen 18-jarige Genkenaar Y. met een sjaal voor de ogen en vuilzakken rond de voeten naar een apotheek aan de André Dumontlaan in Genk. Daar pleegde hij samen met een kompaan op klaarlichte dag een overval. De twee waren gewapend met een mes, bedreigden de poetsvrouw en een winkelbediende en vluchtten nadien met een buit van 1.000 euro uit de kassa. “Ik besefte niet wat ik aan het doen was,” getuigde de overvaller, die 30 maanden cel riskeert, dinsdag voor de strafrechtbank in Tongeren.