Johan met de buizerd in de handen.
Volledig scherm
Johan met de buizerd in de handen. © Jempi Trippaers

Johan (51) bevrijdt buizerd uit voetbalnet

GenkWat voor Johan Schmidt (51) een doodnormale wandeling met de hond moest worden, draaide uit in een heldendaad. De Genkenaar merkte op dat een buizerd vastzat in het net van een voetbalgoal en schoot meteen te hulp. De roofvogel kwam er uiteindelijk met schrik vanaf.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Minister Demir (N-VA) reageert op plannen Natuurpunt: “Kapping van 28 hectare bos in De Maten lijkt uitgesloten”
  PREMIUM
  Genk/Diepenbeek

  Minister Demir (N-VA) reageert op plannen Natuurpunt: “Kapping van 28 hectare bos in De Maten lijkt uitgeslo­ten”

  De komende jaren wil Natuurpunt zo’n 28 hectare aan bos kappen in het natuurreservaat De Maten, om er de open natuur weer te herstellen. Al staat die kapping allesbehalve vast, want er is nog geen natuurbeheersplan goedgekeurd. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) wil eerst in overleg gaan met de vzw vooraleer ze het licht op groen zet.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar