Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Infomomenten rond plannen tegen sluipverkeer en hardrijders uitgesteld

GenkDe stad Genk maakt werk van de strijd tegen sluipverkeer en hardrijders op wijkniveau, maar de plannen kunnen voorlopig nog niet in infomomenten gegoten worden. Oorzaak is natuurlijk de coronacrisis.

 1. Hogescholen UCLL en PXL bereiden zich voor op fysieke examens in januari: “Combinatie campus en online blijft”
  Hasselt/Diepenbeek/Genk

  Hogescho­len UCLL en PXL bereiden zich voor op fysieke examens in januari: “Combinatie campus en online blijft”

  Vanaf maandag 30 november zullen studenten in het hoger onderwijs opnieuw in beperkte mate naar de campus mogen en essentiële practica volgen. Daarbovenop zullen de examens in januari ook fysiek doorgaan. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. Hogescholen UCLL en PXL maken zich alvast klaar om de examens in het voorjaar coronaproof te organiseren. “Maar de combinatie van op campus en online blijft.”
 2. Fleur Bienkens (KRC Genk Ladies): “We hebben na de bekeruitschakeling nog een eitje te pellen met Eendracht Aalst”

  Fleur Bienkens (KRC Genk Ladies): “We hebben na de bekeruit­scha­ke­ling nog een eitje te pellen met Eendracht Aalst”

  Na de winst tegen Zulte-Waregem kan KRC Genk Ladies opnieuw het vizier richten op de strijd om de vijfde plaats. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Eendracht Aalst. En dat is nu net de ploeg die de Genkies uit de Belgische beker wipte. “We hebben tegen Aalst nog iets goed te maken. Bij winst naderen we onze concurrenten voor play-off 1 tot op één punt”, rekent de zeventienjarige Fleur Bienkens.
 3. Provinciebestuur geeft een kwaliteitsimpuls aan ruiterroutes
  Hasselt

  Provincie­be­stuur geeft een kwaliteits­im­puls aan ruiterrou­tes

  Het Provinciaal Managementcomité voor Plattelandsontwikkeling en de minister van Plattelandsbeleid hebben een nieuw project goedgekeurd, waarbij het Regionaal Landschap Lage Kempen de Limburgse ruiterroutes wil opwaarderen. “Door de investering van meer dan 260.000 euro kunnen we de beleving op de ruiterroutes in Limburg een bijkomende impuls geven”, zegt gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors.
 1. Politie CARMA takelt twee voertuigen tijdens verkeersactie
  Genk/Houthalen-Helchteren

  Politie CARMA takelt twee voertuigen tijdens verkeersac­tie

  De lokale politie van de zone CARMA heeft woensdag verkeerscontroles uitgevoerd in Genk en Houthalen-Helchteren. In totaal werden er 964 voertuigen gecontroleerd. Eén bestuurder zonder rijverbod liep tegen de lamp. Zijn auto werd getakeld. Verder werd nog een tweede wagen getakeld, omdat de bestuurder niet in orde was met zijn verzekering. Een andere bestuurder bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij moest zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den