Ook diereninspecteur Serge Jaeken is betrokken bij de avond.
Volledig scherm
Ook diereninspecteur Serge Jaeken is betrokken bij de avond. © PZ Carma

Infoavond rond dierenwelzijn in Schouwburg

 1. Inwoners Bilzen en Hoeselt krijgen stem in nieuwe naam fusiegemeente
  Bilzen/Hoeselt

  Inwoners Bilzen en Hoeselt krijgen stem in nieuwe naam fusiege­meen­te

  Op 1 januari 2025 zouden Bilzen en Hoeselt als één gemeente door het leven gaan. Maar voor het zover is, moet er nog een naam voor de fusiegemeente gekozen worden. De inwoners krijgen een zegje in die beslissing. Wie een eigen idee heeft voor de nieuwe naam, kan die indienen via www.fusiehoeseltbilzen.be. Na de zomer van 2023 zullen de inwoners van de twee gemeenten kunnen stemmen op hun favoriete inzending.
 2. Patro Eisden plukt Maasmechelaar Simon Bammens weg bij Thes: “Ik wil hard werken en een meerwaarde voor de ploeg worden”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Patro Eisden plukt Maasmeche­laar Simon Bammens weg bij Thes: “Ik wil hard werken en een meerwaarde voor de ploeg worden”

  Je moet het maar meemaken. Vorige week werd Maasmechelaar Simon Bammens weggeplukt bij reeksgenoot THES en enkele dagen later zit hij niet enkel in de kern voor de partij in Knokke, maar mag hij in de slotfase ook de 1-2 voorsprong helpen over de streep trekken. Wat een debuut! “Uiteraard was ik blij en dankbaar voor zoveel vertrouwen, maar de belangrijke driepunter voor de ploeg maakte me het meest gelukkig. De viering achteraf was top en gaf een onvergetelijk gevoel”, geniet de 24-jarige verdediger nog na.
 1. Dries Lahraoui (ZVK Eisden-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  Dries Lahraoui (ZVK Eis­den-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”

  ZVK Eisden-Dorp verwacht vrijdagavond een volle sporthal ‘de Helix’ voor de Limburgse derby tegen Full Hasselt. De voorbije jaren zorgde deze confrontatie steeds veel strijd, spanning en een ongelooflijke ambiance. Dat zal vrijdag niet anders zijn. Eisden nam een prima seizoenstart en draaide het hele seizoen mee in de veilige middenmoot. Hasselt daarentegen moest een tijdje wachten vooraleer de motor echt aansloeg, maar zit na een inhaalbeweging de Maasmechelaars op de hielen. “We willen het seizoen afsluiten als beste Limburgse ploeg. Winnen tegen Hasselt is dus een must”, klinkt Eisdens doelman Dries Lahraoui resoluut.