Piet Stockmans samen met zijn dochter Widukind en schoonzoon Frank Claesens bij de collectie “Dauw”. Dat thema komt terug in de borden die bestemd zijn voor Mirazur, het beste restaurant van de wereld.
Volledig scherm
Piet Stockmans samen met zijn dochter Widukind en schoonzoon Frank Claesens bij de collectie “Dauw”. Dat thema komt terug in de borden die bestemd zijn voor Mirazur, het beste restaurant van de wereld. © Karolien Coenen

In Mirazur, het beste restaurant van de
wereld, eten gasten op Genker borden

Mirazur aan de Côte d’ Azur werd deze week uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. De mensen die er over de vloer komen, krijgen de culinaire parels van sterrenchef en uitbater Mauro Colagreco op porseleinen borden van Limburgse makelij geserveerd. Ze zijn ontworpen, gebakken en afgewerkt  bij Studio Piet Stockmans dat huist in één van de gebouwen van de vroegere mijn van Winterslag. Vandaag is de site omgevormd tot de culturele, educatieve, economische, creatieve en toeristische hotspot C Mine. “November vorig jaar bestelde hij al 300 stuks, en nu wil hij bijkomend nog eens 70 stukken servies bij ons laten maken”, legt Widukind Stockmans (48), zakenvrouw en dochter van de wereldwijd bekende kunstenaar Piet Stockmans (78), uit. Hij en z’n schoonzoon Frank Claesens (47) bedenken en ontwerpen de creaties.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Hartjesweide biedt troost aan mensen die ongeboren baby verliezen: “Voor het eerst kan ik mijn kleine Matthias een beetje loslaten”
  Genk/Houthalen-Helchteren

  Hartjeswei­de biedt troost aan mensen die ongeboren baby verliezen: “Voor het eerst kan ik mijn kleine Matthias een beetje loslaten”

  Aan de Halstraat, op de grens van Genk en Houthalen-Helchteren, heeft Kinderwens Limburg in het bijzijn van burgemeesters Wim Dries (CD&V) en Alain Yzermans (s.pa) de eerste hartjesweide in onze provincie geopend. Op de plek kunnen Limburgers terecht die zwangerschapsverlies hebben doorgemaakt. Bij Teresa Ubachs (41), die zelf een baby moest afgeven na het 11 weken te dragen, maakt het initiatief heel wat los. “Ik ben er in tranen uitgebarsten. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik mijn kleine Matthias een beetje kan loslaten.”
 1. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”
  Hechtel / Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneke’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas