De Wellness Kliniek in Genk
Volledig scherm
De Wellness Kliniek in Genk © Borgerhoff

Hoofdchirurg van Genkse Wellness Kliniek veroordeeld tot zes maanden cel na dood patiënte, CEO en kliniek vrijgesproken

Hoofdchirurg D. van de Wellness Kliniek in Genk is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel nadat zijn patiënte Mildred Rowsell (44) in 2011 overleed na een buikwandoperatie. Het slachtoffer kreeg niet de juiste nazorg en werd te laat overgebracht naar een regulier ziekenhuis, waar ze overleed. De verpleegkundige die Rowsell na de operatie opvolgde en de hulpdiensten te laat verwittigde, kreeg ook een celstraf van vier maanden met uitstel. CEO Marly-Ann S., de ex van de bekende plastische chirurg Jeff Hoeyberghs, en de Wellness Kliniek zelf werden vrijgesproken.

 1. 246 personen laten zich vangen bij snelheidscontrole
  Lanaken / Maasmechelen

  246 personen laten zich vangen bij snelheids­con­tro­le

  Binnen de politiezone Lanaken-Maasmechelen werd vrijdagavond een snelheidscontrole georganiseerd. Maar liefst 246 personen liepen tegen de lamp. Aan de Ringlaan in Maasmechelen, waar je 70 kilometer per uur mag rijden, werd in beide richtingen gecontroleerd. 172 wagens passeerden, 40 chauffeurs waren in overtreding. Op de Steenweg in Lanaken passeerden 424 voertuigen, 92 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 149 kilometer per uur. Aan de Rijksweg in Maasmechelen kwamen er nog eens 114 overtredingen bij op 450 passanten.
 2. Broer van patiënte die stierf na operatie in Genkse Wellness Kliniek: “Wij hopen dat geen enkele familie dit in de toekomst nog moet meemaken”

  Broer van patiënte die stierf na operatie in Genkse Wellness Kliniek: “Wij hopen dat geen enkele familie dit in de toekomst nog moet meemaken”

  Samen met zijn schoonbroer Rick Rowsell zakte Robert Starkes helemaal vanuit Canada af naar de strafrechtbank in Tongeren. Zijn zus Mildred Rowsell (44) overleed acht jaar geleden, na een buikwandoperatie in de Wellness Kliniek in Genk. Volgens de aanklager, die negen maanden cel met uitstel vorderde voor de CEO en de hoofdchirurg van de privékliniek, kreeg Mildred niet de juiste nazorg. Er was tijdens de operatie ook geen anesthesist aanwezig. “‘Mickie’ is er niet meer en dat heeft een blijvende invloed op ons leven”, benadrukte broer Robert. “Zij kan niet meer spreken, we hopen dat het rechtssysteem dat voor haar zal doen.” De familie vraagt een schadevergoeding van 250.000 euro.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen