Het Atlas College in Genk: alle 1.700 computers in het netwerk liggen er plat.
Volledig scherm
Het Atlas College in Genk: alle 1.700 computers in het netwerk liggen er plat. © Mine Dalemans

Hackers leggen school plat: 1.700 computers Atlas College Genk geblokkeerd

Het Atlas College in Genk is vanochtend het slachtoffer geworden van computerhackers die opereren vanuit Zwitserland. “De 1.700 computers in het netwerk van onze school zijn onbruikbaar gemaakt, versleuteld. De hackers hebben in een mail om losgeld gevraagd. De Federal Computer Crime Unit en het parket onderzoeken de zaak”, zegt algemeen directeur Christel Schepers van het Atlas College.

 1. Geen sneltram, wél trambus op Spartacuslijn Hasselt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruitgang in dit dossier”
  PREMIUM
  Limburg

  Geen sneltram, wél trambus op Spartacus­lijn Has­selt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruit­gang in dit dossier”

  De Vlaamse regering gaat akkoord met de keuze voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via een elektrische trambus voor Spartacus Lijn 1 Hasselt – Maastricht. Het verhaal van een tram op tramsporen is daarmee definitief van tafel geveegd. “Dat zou een stap terug in de tijd zijn", zegt minister Lydia Peeters (Open Vld), die op termijn vooral naar hypermoderne vervoersmogelijkheden kijkt.
 2. Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”
  Leut

  Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”

  Exact 200 jaar na het huwelijk tussen Charles Vilain XIIII en Pauline de Billehé de Valensart, zwaaien de poorten van het kasteel in Leut open. Heel de zomer lang kan men er terecht voor een tentoonstelling over het kasteeldomein. “En wie wil, kan ook meedenken over de toekomst van het kasteel en de site", zegt projectleider Ben De Vriendt, van Toerisme Vlaanderen. De babyoproep van vorige week was alvast een succes.