Een archiefbeeld van een corona-afdeling van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van een corona-afdeling van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. © Mine Dalemans

Gouverneur en Ziekenhuis Oost-Limburg roepen bevolking op tot waakzaamheid: “Ons personeel zit op z’n tandvlees”

Genk/MaaseikDe provinciegouverneur en verschillende burgemeesters van het Maasland kwamen vandaag op een coronaveilige manier samen in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Ze willen de bevolking dan ook met de neus op de feiten drukken: de besmettingscijfers in onze provincie dalen niét. “Terwijl de meesten zich vandaag afvragen tot welk uur ze binnenkort op een terras kunnen vertoeven, voert het ziekenhuispersoneel een strijd tegen het virus in bijna buitenmenselijke omstandigheden.”

 1. RECONSTRUCTIE. Hoe Jelle Engelbosch (N-VA) plots de burgemeester van Sint-Truiden werd: “Stap opzij van Veerle was niet duidelijk, maar achterkamerpolitiek? Daar doen we niet aan”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Jelle Engelbosch (N-VA) plots de burgemees­ter van Sint-Trui­den werd: “Stap opzij van Veerle was niet duidelijk, maar achterka­mer­po­li­tiek? Daar doen we niet aan”

  Twee uur lang duurde de extra gemeenteraad over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren (CD&V), maar pas ná de zitting werd duidelijk dat eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) nu haar burgemeesterssjerp overneemt. “Als coalitie waren we samen overeengekomen dat Heeren best een stapje opzij zet, maar helaas is dat stukje van het verhaal net tussen de plooien gevallen”, reageert Engelbosch. Opluchting voor Vooruit, dat het ontslag van Heeren vroeg, al blijft Groen wél verveeld achter. “Nog te veel vragen eisen een antwoord.” Hieronder een reconstructie van de zitting, en hoe het verder moet.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas