Naast frietjes, kan je ook de Griekse en Italiaanse keuken in huis halen dankzij onderstaande Genkse horecazaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast frietjes, kan je ook de Griekse en Italiaanse keuken in huis halen dankzij onderstaande Genkse horecazaken. © photo_news

Gerechten afhalen of thuis laten bezorgen: ontdek de initiatieven in Genk

De Genkse horecazaken gaan creatief om met de verplichte sluiting die de overheid oplegt vanwege de coronacrisis. Onze foodjournalisten gingen op pad en zochten uit wat de verschillende takeaway-mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

 1. Voor scheidsrechters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

  Voor scheids­rech­ters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

  Niet alleen voor de clubs en de spelers was de coronapandemie de twee voorbije seizoenen een spelbreker. Ook de scheidsrechters bleven op hun honger. Elke week keken ze uit naar het weekend, de wedstrijden en alles daar om heen. En ja, ze missen het spelletje, het gemekker van spelers en trainers, en achteraf het drankje en het nakaarten in de kantine. Ook Guido Verheyen en Joël Bollen konden hun hobby niet uitoefenen. Toch bleven ze al die tijd voort trainen. De ene wat fanatieker dan de andere.
 2. Jessa en huisartsenwachtpost vergroten testcapaciteit voor reizigers
  Hasselt

  Jessa en huisartsen­wacht­post vergroten testcapaci­teit voor reizigers

  Vanaf 1 juli breidt het erkende testcentrum van de Herkenrode Huisartsenkring samen met het Jessa Ziekenhuis de testcapaciteit uit, nu reizen binnen Europa weer grotendeels mogelijk wordt. Ook wie nog niet (volledig) gevaccineerd is, kan op reis wanneer men een negatieve PCR-test voorlegt. Voor die reizigers zullen Jessa en de huisartsenwachtpost van ‘s morgens tot ‘s avonds én in de weekends meer testen, mits online registratie op voorhand.