Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Genkse voetbalsupporters krijgen werkstraf en stadionverbod van 3 jaar voor afpersing van een 17-jarige Standard-fan: “Ze zien hun fout nog steeds niet in”

Zes KRC Genk-supporters die op 12 september tijdens een wedstrijd KRC Genk-Union een 17-jarige Standard-supporter meenamen naar de catacomben van het stadion en zijn GSM onder bedreiging afnamen, zijn veroordeeld tot werkstraffen tot 120 uur en een stadionverbod van drie jaar. De strafrechter haalde vooral uit naar hun gebrek aan schuldinzicht. “Ze zijn nog steeds van oordeel dat ze het recht hadden om een minderjarige Standard-fan af te persen omdat die zich in hun sfeervak bevond en brengen zo enorme schade toe aan het imago van voetbal.”

  1. Ooit begonnen als kruidenierszaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”
    PREMIUM
    Lommel

    Ooit begonnen als kruide­niers­zaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”

    Geen café in Noord-Limburg dat zo iconisch is als Café De Kroon in Lommel. Dit jaar bestaat het stukje erfgoed 120 jaar en dat wordt tijdens het Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd. Wat ooit begon als een kruidenierszaak, groeide uit tot een thuis voor alle lagen van de maatschappij. “We maken er een erezaak van om zo weinig mogelijk aan het concept te veranderen”, vertelt uitbater Bart Sevens. Samen het Sevens duikt onze reporter onder in de wondere geschiedenis van het bruine café.