De schacht kleurde woensdagavond oranje.
Volledig scherm
De schacht kleurde woensdagavond oranje. © Stad Genk

Genkse verlichting kleurt oranje in strijd tegen vrouwengeweld

GenkTijdens ‘Orange the World’, ook wel bekend als de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, wilde Stad Genk samen met de Genkse Soroptimistenclub een duidelijk signaal geven. Daarom kleurden de verlichting van de schachtbok van C-mine en de Genkersterren in de winkelstraten woensdag oranje. Ook prijkte er een oranje vlag aan het Genkse stadhuis. “We hopen dat het een hart onder de riem kan zijn voor wie te maken krijgt met geweld.”

 1. Genk volgt verplichte quarantaine op: telefoontje of stoepbezoek om te sensibiliseren, politie treedt op bij vermoeden niet-naleving
  Genk

  Genk volgt verplichte quarantai­ne op: telefoon­tje of stoepbe­zoek om te sensibili­se­ren, politie treedt op bij vermoeden niet-naleving

  Stad Genk heeft al enkele maanden een lokaal team voor contactonderzoek dat aanvullend werkt op de Vlaamse contact tracing. Het team werkt vanaf nu ook rond de opvolging van verplichte quarantaine. Ze contacteren mensen om hen te informeren over de regels, maar ook om te sensibiliseren. Wanneer iemand onbereikbaar is of als er sterke vermoedens zijn dat de quarantaine niet wordt gerespecteerd, dan treedt politie CARMA op. “In uitzonderlijke gevallen kan de politie overgaan tot sanctionering.”
 1. Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentieke karakter blijft behouden, maar samenhorigheidsgevoel moet opgekrikt
  Genk

  Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentie­ke karakter blijft behouden, maar samenhorig­heids­ge­voel moet opgekrikt

  Stad Genk, Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) en Stebo slaan de handen in elkaar om de Genkse tuinwijken toekomstbestendig te maken. Zo zetten de drie partners onder meer in op duurzaamheid en wooncomfort, met oog voor het behoud van het authentieke karakter. En ook het opkrikken van het samenhorigheidsgevoel vormt een belangrijk element in het plan.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech