Stad Genk, Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) en Stebo starten samen een taskforce op. De drie partners willen de Genkse tuinwijken bestendig maken voor de toekomst.
Volledig scherm
Stad Genk, Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) en Stebo starten samen een taskforce op. De drie partners willen de Genkse tuinwijken bestendig maken voor de toekomst. © Mine Dalemans

Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentieke karakter blijft behouden, maar samenhorigheidsgevoel moet opgekrikt

GenkStad Genk, Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) en Stebo slaan de handen in elkaar om de Genkse tuinwijken toekomstbestendig te maken. Zo zetten de drie partners onder meer in op duurzaamheid en wooncomfort, met oog voor het behoud van het authentieke karakter. En ook het opkrikken van het samenhorigheidsgevoel vormt een belangrijk element in het plan.

 1. Bilzens vaccinatiecentrum krijgt groen licht om uitgenodigde kleuterjuffen in te enten, maar voorzitter eerstelijnszone roept hen op te wachten
  Bilzen/Hoeselt/Riemst

  Bilzens vaccinatie­cen­trum krijgt groen licht om uitgenodig­de kleuterjuf­fen in te enten, maar voorzitter eerste­lijns­zo­ne roept hen op te wachten

  De uitgenodigde kleuterjuffen ouder dan 50 jaar van Bilzen, Hoeselt en Riemst krijgen vanaf volgende week hun coronaprik. Dat bevestigen de burgemeesters van de drie gemeenten. “Uitnodigingen annuleren, zou alleen maar meer problemen veroorzaken”, reageert het Agentschap Zorg en Gezondheid. Al is niet iedereen het daarmee eens.
 2. Verdachte vastgoedmakelaar ontkent corruptie: “Veel met De Voorzorg gewerkt, maar altijd volgens de regels”
  PREMIUM
  Hasselt

  Verdachte vastgoedma­ke­laar ontkent corruptie: “Veel met De Voorzorg gewerkt, maar altijd volgens de regels”

  Daan M., de bezieler achter Immo Top Invest, ontkent elke betrokkenheid bij het corruptieschandaal bij De Voorzorg. Directeur Tony Coonen zou spilfiguur zijn. Het parket verdenkt Daan M. echter van mededaderschap. Zijn immokantoor zou gebouwen van De Voorzorg hebben aangekocht aan bewust te hoge prijzen om daarna het overschot weer bij Coonen te doen belanden. “Mijn cliënt ontkent alles", zegt zijn advocaat Luk Delbrouck.
 1. Nagelstyliste Veronique (36) viert heropening met ballonnen en coronaproof zoetigheid: “Cruciaal, want mentaal blijft het nog steeds zwaar”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nagelsty­lis­te Veronique (36) viert heropening met ballonnen en corona­proof zoetigheid: “Cruciaal, want mentaal blijft het nog steeds zwaar”

  Na vier maanden wachten én een naakt protest, mag de Hasseltse nagelstyliste Veronique Marchand (36) net zoals de volledige beautysector eindelijk weer aan de slag. Een heropening die Veronique met zoete attenties en ballonnen in haar ‘V-Nails & Feet’-studio in Kuringen viert, maar die ook een bittere smaak heeft. “Ontelbare keren ben ik tijdens de lockdown opgebeld met de vraag of ik toch niet iemands nagels wilde verzorgen. Dat was altijd braaf ‘nee’, maar die klant ben ik nu wel voorgoed kwijt.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht