Een beeld van de padelclub vanuit de lucht.
Volledig scherm
Een beeld van de padelclub vanuit de lucht. © Padelleboogske

Genkse tennisclub doopt zich na veertig jaar om tot padelvereniging: “Nieuwe leden kloppen nu al aan”

GenkHet is officieel: ’t Elleboogske heet voortaan Padelleboogske. De tennisclub slaat dan ook een nieuwe weg in en kiest na veertig jaar bestaan voluit voor de padelsport. “Vijf minuten na de bekendmaking liep de eerste inschrijving al binnen”, klinkt het.

 1. Vlaams minister Zuhal Demir levert omgevingsvergunning af voor herinrichting Ford-site
  Genk

  Vlaams minister Zuhal Demir levert omgevings­ver­gun­ning af voor herinrich­ting Ford-site

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft zonet de omgevingsvergunning afgeleverd voor de herinrichting van de voormalige Ford-terreinen in Genk. Daardoor kan nog voor de zomer gestart worden met de afbraak van de resterende gebouwen en verhardingen, de realisatie van kade-infrastructuur en alle andere noodzakelijke werken. Het gaat om de eerste omgevingsvergunning sinds Demir een instructie afvaardigde over de tussentijdse aanpak van de stikstofproblematiek.
 2. Nico Claesen (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Patro was steeds een kweekvijver van talent en werd ‘het kleine Anderlecht’ genoemd”
  Voetbal Traditieclubs

  Nico Claesen (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Patro was steeds een kweekvij­ver van talent en werd ‘het kleine Anderlecht’ genoemd”

  Hoewel Patro Eisden slechts één seizoen in eerste nationale speelde, leverde de Eisdense jeugdwerking meerdere Rode Duivels af. Nico Claesen was er zo eentje. Claesen belandde in 1970 bij Patro, waar trainer Michel Punga hem reeds op zijn zestiende in het eerste elftal dropte. In 1978 zocht hij andere oorden op en bouwde een indrukwekkende spelerscarrière uit. Nadien keerde Claesen terug naar Eisden en werd er hoofdtrainer.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing