De nieuwe track van rapper Chaz kreeg de naam 'Zonnebloem'.
Volledig scherm
De nieuwe track van rapper Chaz kreeg de naam 'Zonnebloem'. © Ayby Cetin

Genkse rapper Chaz lanceert solonummer ‘Zonnebloem’: “Reminder om te focussen op het positieve”

Genk‘Zonnebloem’: zo heet het nieuwe nummer van Jonas Thys, beter gekend als rapper Chaz. Het is daarmee de derde track die hij lanceert onder de hoede van het rapperscollectief Goeie Jongens.

 1. Hasselt in 1900 en vandaag, een enorm verschil: wij gingen 'flaneren door Hasselt' met de Erfgoedapp
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt in 1900 en vandaag, een enorm verschil: wij gingen 'flaneren door Hasselt' met de Erfgoedapp

  “Hasselt is de laatste 20 jaar nogal veranderd”, klinkt het vaak als we aan Quartier Bleu, de Grenslandhallen of de IKEA-site denken. Maar eigenlijk is dat niéts vergeleken met de prentpostkaarten uit 1900. Op Erfgoeddag pakken Bibliotheek Hasselt Limburg en de dienst Erfgoed uit met ‘Flaneren in Hasselt’, een wandeling door de stad die je aflegt via de Erfgoedapp. Wij flaneerden langs een aantal gekende plekken en onze monden vielen geregeld open.
 2. Lerarenopleiding Kleuteronderwijs UCLL trekt als eerste in Vlaamse hoger onderwijs mee aan de kar van de Warme Scholen
  Diepenbeek

  Lerarenop­lei­ding Kleuteron­der­wijs UCLL trekt als eerste in Vlaamse hoger onderwijs mee aan de kar van de Warme Scholen

  De UCLL-opleiding Leraar Kleuteronderwijs op campus Diepenbeek wordt samen met zes andere Vlaamse onderwijsinstellingen door het Fonds GavoorGeluk naar voren geschoven als een exemplarische ‘Warme School’. Ze is daarmee de eerste hogeronderwijsinstelling in Vlaanderen die deze titel draagt. In een zogenaamde warme school staat niet enkel kennisoverdracht centraal, maar ook sociaal-emotionele ontwikkeling.