(Archiefbeeld 1 mei) - Jempi Trippaers is al 23 jaar stadsomroeper in Genk.
Volledig scherm
(Archiefbeeld 1 mei) - Jempi Trippaers is al 23 jaar stadsomroeper in Genk. © Karolien Coenen

Genkse Jempi (73) neemt zondag deel aan Belgisch kampioenschap voor bellemannen: “Doe het voor de ambiance”

GenkZondag is het zover: dan vindt het Belgische kampioenschap Bellemannen plaats in het West-Vlaamse Veurne. Jempi Trippaers, die zich al 22 jaar stadsomroeper van Genk mag noemen, waagt ook zijn kans. Al is het hem niet om de titel te doen. “Ik doe het voor de ambiance en het nostalgiegevoel.”

 1. Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”
  Hasselt

  Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”

  Culinair wereldfestival Amuse streek vandaag voor de tiende keer neer in domein Kiewit in Hasselt. Van loempia’s over gefrituurde scampi’s tot chili con of sin carne, de hele wereld is vertegenwoordigd op het fairtradefestival. De stad nodigde verschillende Hasselaren uit om met hun standje hun goede doel te vertegenwoordigen. Van wevers in Guatemala tot dove kinderen in India: iedereen steunt iedereen op Amuse.
 2. Knallen op livemuziek, in botsauto’s en van zestig meter hoog: hogescholen UCLL en PXL zetten nieuw academiejaar stevig in
  PREMIUM
  Hasselt/Diepenbeek

  Knallen op livemuziek, in botsauto’s en van zestig meter hoog: hogescho­len UCLL en PXL zetten nieuw academie­jaar stevig in

  Ook de hogescholen mogen weer meer, en dat hebben de Hasseltse en Diepenbeekse studenten geweten. Zo zorgen de hogescholen UCLL en PXL deze week voor sfeervolle én uitdagende activiteiten om de start van het nieuwe academiejaar te vieren. Terwijl de UCLL-studenten zich maandag uitleefden in botsauto’s en aan eetkraampjes op hun campus, sprongen de PXL-studenten het nieuwe jaar létterlijk in vanop een kraan van zestig meter hoog.