Atelier Zwiep.
Volledig scherm
Atelier Zwiep. © RV

Genkse film ‘Camera Obscura’ valt in de prijzen op Internationaal Kortfilmfestival Beveren

De film Camera Obscura, een realisatie van Gigos Jeugdwelzijnswerk, viel afgelopen weekend in de prijzen op het Internationaal Kortfilmfestival van Beveren. De jury was onder de indruk van de puike prestatie in verhouding tot het krappe budget en overhandigde de jonge Genkenaren de prijs voor ‘speciale verdienste’.

0 reacties

 1. LVL mist tweede plaats en thuisvoordeel in halve finale: “We konden al winnen in Gent, dus niet echt een nadeel”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  LVL mist tweede plaats en thuisvoor­deel in halve finale: “We konden al winnen in Gent, dus niet echt een nadeel”

  Ladies Volley Limburg speelt in de halve finale van de play-offs niet in eigen huis, maar wel in Gent. De Limburgse volleybalvrouwen verloren zaterdag verrassend twee sets bij hekkensluiter Tchalou en grepen zo dan al naast de tweede plaats. “We waren niet goed en vonden geen antwoord op een verrassend sterke thuisploeg”, zegt kapitein Lore Gillis. Zondag won LVL in Michelbeke waardoor het zich verzekerde van de derde plaats.
 1. Stad bereikt overeenkomst rond nieuw woonproject in Hasseltse stationsbuurt: “Kraakpanden nog voor de zomer gesloopt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stad bereikt overeen­komst rond nieuw woonpro­ject in Hasseltse stations­buurt: “Kraakpan­den nog voor de zomer gesloopt”

  Na twee jaar dialoog met projectontwikkelaar Unicas heeft de stad Hasselt eindelijk een akkoord over de opwaarderingsplannen voor de Hasseltse stationsbuurt. De kraakpanden worden nog voor de zomer gesloopt, waarna er een nieuw woonproject op de hoek van de Bampslaan en de Geraertsstraat komt. “Daarin verleggen we de focus naar kwalitatief en betaalbaar wonen in een veilige en aangename stationsbuurt”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug