Nora Dari is een 19-jarige actrice uit Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Nora Dari is een 19-jarige actrice uit Genk. © RV

Genkse actrice Nora Dari (19) droomt ervan om zelf te regisseren: "Regisseurs hebben de kracht om de wereld op een bepaalde manier te schetsen”

GenkDrie jaar geleden dook ze voor het eerst op in de Fins-Belgische thrillerserie ‘Bullets’, in 2019 liep ze over de rode loper van het Filmfestival van Cannes, en vandaag kent uw puber haar als Yasmina uit de serie ‘wtFOCK’. De Genkse Nora Dari (19) is duidelijk klaar om de (film)wereld te veroveren. “Het klinkt misschien zweverig, maar mijn ultieme droom is om aan projecten te werken die de wereld vooruithelpen”, zegt ze. “Zo zou ik heel graag zelf willen schrijven en regisseren. Regisseurs hebben namelijk de kracht om mensen bij elkaar te brengen en de wereld op een bepaalde manier te schetsen.” Maar eerst nog haar opleiding afmaken aan Hogeschool PXL.

 1. Geen vakbondsactie, maar minuut applaus in Colruyt Sint-Truiden na zoveelste geval van ‘corona-agressie’
  Sint-Truiden

  Geen vakbondsac­tie, maar minuut applaus in Colruyt Sint-Trui­den na zoveelste geval van ‘corona-agres­sie’

  Geen vakbondsactie aan het Colruytfiliaal zoals gisteren aangekondigd, maar een welverdiend applaus in de Colruyt in Sint-Truiden vanochtend. Nochtans werd er woensdag opgeroepen tot een symbolische staking van enkele minuten na een zoveelste geval van ‘corona-agressie’. Daar werd gisteren een klant immers erg agressief toen een onthaalmedewerkster hem erop wees dat hij even moest wachten tot zijn winkelkar ontsmet was. Daarop werd de man kwaad en reed hij eerst met zijn kar tegen de benen van de vrouw. Alsof dat nog niet genoeg was, wachtte hij een ander personeelslid buiten aan de winkel op en bekogelde hij diens wagen met stenen. Toen het slachtoffer uitstapte, kreeg die ook nog eens een vuist in het gezicht, met een hersenschudding als resultaat. Het personeel en de christelijke vakbond ACV Puls reageerden woest en zijn het respectloze gedrag van sommige mensen grondig beu. “Al anderhalf jaar staan we in de frontlinie, net zoals het ziekenhuispersoneel. Maar terwijl zij applaus krijgen, worden wij uitgescholden, bespuwd en geslagen.”
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 3. Transportfirma riskeert liefst 2,5 miljoen euro aan ontweken bijdragen en niet-betaalde lonen te moeten terugbetalen: “Ze hebben ons allemaal gerold”
  Wevelgem/Genk

  Transport­fir­ma riskeert liefst 2,5 miljoen euro aan ontweken bijdragen en niet-betaalde lonen te moeten terugbeta­len: “Ze hebben ons allemaal gerold”

  Een Nederlandse transportfirma die winkelwaar vervoerde voor supermarktketen Lidl hangt in de Brugse rechtbank een verbeurdverklaring van liefst 2,5 miljoen euro boven het hoofd. Bijna 90 Poolse en Litouwse truckers zouden veel te weinig loon gekregen hebben naar Belgische normen en ook de sociale bijdragen werden naar verluidt niet betaald. “Dat bedrijf heeft ons allemaal gerold”, sneerde arbeidsauditeur Jeroen Lorré.
 1. Wat is er aan de hand in coronabroeihaard Maasmechelen? “Het komt zeker niet uit één gemeenschap”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Wat is er aan de hand in corona­broei­haard Maasmeche­len? “Het komt zeker niet uit één gemeen­schap”

  Maasmechelen haalde vandaag de zware middelen boven in het bestrijden van het coronavirus dat er sinds weken fel woekert. De tientallen klassen die voor de paasvakantie al met besmettingen zaten en eerder in quarantaine moesten, werden vandaag massaal getest: 2.000 leerlingen in totaal. “Een vreemde strategie, want nu worden deze leerlingen opnieuw geviseerd", vinden vele schooldirecteurs. Ook viroloog Marc Van Ranst fronst de wenkbrauwen.
 1. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af