Nora Dari is een 19-jarige actrice uit Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Nora Dari is een 19-jarige actrice uit Genk. © RV

Genkse actrice Nora Dari (19) droomt ervan om zelf te regisseren: "Regisseurs hebben de kracht om de wereld op een bepaalde manier te schetsen”

GenkDrie jaar geleden dook ze voor het eerst op in de Fins-Belgische thrillerserie ‘Bullets’, in 2019 liep ze over de rode loper van het Filmfestival van Cannes, en vandaag kent uw puber haar als Yasmina uit de serie ‘wtFOCK’. De Genkse Nora Dari (19) is duidelijk klaar om de (film)wereld te veroveren. “Het klinkt misschien zweverig, maar mijn ultieme droom is om aan projecten te werken die de wereld vooruithelpen”, zegt ze. “Zo zou ik heel graag zelf willen schrijven en regisseren. Regisseurs hebben namelijk de kracht om mensen bij elkaar te brengen en de wereld op een bepaalde manier te schetsen.” Maar eerst nog haar opleiding afmaken aan Hogeschool PXL.

 1. Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentieke karakter blijft behouden, maar samenhorigheidsgevoel moet opgekrikt
  Genk

  Genkse tuinwijken worden aangepakt: authentie­ke karakter blijft behouden, maar samenhorig­heids­ge­voel moet opgekrikt

  Stad Genk, Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) en Stebo slaan de handen in elkaar om de Genkse tuinwijken toekomstbestendig te maken. Zo zetten de drie partners onder meer in op duurzaamheid en wooncomfort, met oog voor het behoud van het authentieke karakter. En ook het opkrikken van het samenhorigheidsgevoel vormt een belangrijk element in het plan.
 2. Genk volgt verplichte quarantaine op: telefoontje of stoepbezoek om te sensibiliseren, politie treedt op bij vermoeden niet-naleving
  Genk

  Genk volgt verplichte quarantai­ne op: telefoon­tje of stoepbe­zoek om te sensibili­se­ren, politie treedt op bij vermoeden niet-naleving

  Stad Genk heeft al enkele maanden een lokaal team voor contactonderzoek dat aanvullend werkt op de Vlaamse contact tracing. Het team werkt vanaf nu ook rond de opvolging van verplichte quarantaine. Ze contacteren mensen om hen te informeren over de regels, maar ook om te sensibiliseren. Wanneer iemand onbereikbaar is of als er sterke vermoedens zijn dat de quarantaine niet wordt gerespecteerd, dan treedt politie CARMA op. “In uitzonderlijke gevallen kan de politie overgaan tot sanctionering.”
 1. Regering heeft knoop nog niet doorgehakt, maar Genk on Stage bekijkt mogelijkheden nu al: “Er liggen vijf scenario’s op tafel”
  Genk

  Regering heeft knoop nog niet doorgehakt, maar Genk on Stage bekijkt mogelijkhe­den nu al: “Er liggen vijf scenario’s op tafel”

  Wordt 2021 het jaar waarin we weer naar festivals mogen gaan, al dan niet op een alternatieve manier? Dat is de grote vraag waarmee feestvierders en festivalorganisatoren zitten. Pas in maart zal de regering er een antwoord op geven en toch zijn de voorbereidingen her en der al gestart. Zo ook voor Genk on Stage. “We werken momenteel vijf verschillende scenario’s uit.”
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld