Bij buurtbewoner Aimé Coenen doet één specifieke everzwijn elke dag een ronde in zijn tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij buurtbewoner Aimé Coenen doet één specifieke everzwijn elke dag een ronde in zijn tuin. © Mine Dalemans

Genkenaren getuigen over dagelijks everzwijnenbezoek op hun gazon: “Eéntje kreeg hier al de naam Alfred, omdat hij ‘alles fret’”

GenkHeerlijk van de zon genieten in je eigen tuin...en dan sta je plots oog in oog met een everzwijn: voor heel wat inwoners van Genk is dit scenario al maanden dagelijkse kost. Het wilde dier slurpt er de waterbakken van alle huisdieren leeg, sloopt alle vogelhuisjes op zijn pad en trekt zich vooral niets aan van iedereen die hem al vloekend probeert te verjagen. “Eén keer zagen we hoe het everzwijn hier gewoon een potje petanque tussen buren vanaf de zijlijn mee volgde.”

  1. Guido Brepoels zet KRC Genk Ladies scherp voor competitiestart: “Als je wil groeien, moet je dit elke week bewijzen”
    vrouwenvoetbal super league

    Guido Brepoels zet KRC Genk Ladies scherp voor competitie­start: “Als je wil groeien, moet je dit elke week bewijzen”

    Dit weekend gaat in het vrouwenvoetbal de Super League van start. KRC Genk Ladies mag de spits afbijten. De Genkies trappen vrijdagavond de competitie op gang in Woluwe. Trainer Guido Brepoels wil minstens even goed doen als vorig seizoen toen Genk knap vierde werd. “Onze jonge groep is een jaartje rijper en beschikt over meer stabiliteit. Kortom, we zijn klaar om wederom stappen voorwaarts te zetten”, zegt de Genkse trainer.