Jorgo nam het winnende kiekje tijdens zijn reis door Congo voor de opnames van ‘Losing Sight’, een documentaire over Congolozen die blind of slechtziend zijn geworden.
Volledig scherm
Jorgo nam het winnende kiekje tijdens zijn reis door Congo voor de opnames van ‘Losing Sight’, een documentaire over Congolozen die blind of slechtziend zijn geworden. © Jorgo Kokkindis

Genkenaar wint fotowedstrijd National Geographic: “De combinatie van het beeld en het verhaal daarachter, zo heb ik de jury kunnen overtuigen”

De Genkse fotograaf en cameraman Jorgo Kokkindis uit Genk is de winnaar van de fotowedstrijd van National Geographic. Zijn foto van een blinde man in Congo werd uit meer dan 15.000 uitzendingen geselecteerd. “Zelf heb ik ook een oogziekte”, zegt de Genkenaar. “Dankzij de goede oogzorg in België kan ik verder met mijn leven. Maar wereldwijd hebben 36 miljoen mensen geen toegang tot de juiste middelen en worden zo sluimerend blind.”

1 reactie

 • bart grosemans

  1 jaar geleden
  Proficiat, wereldklasse
 1. Wat de wolf eet? Ree, everzwijn, schaap en haas: “Helaas voor 14 procent ook vee”
  Limburg

  Wat de wolf eet? Ree, everzwijn, schaap en haas: “Helaas voor 14 procent ook vee”

  Na twee jaar onderzoek op in totaal 105 wolvendrollen heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) het eetgedrag van de Limburgse wolven in kaart kunnen brengen. Daaruit blijkt dat de dieren zich vooral met ree en everzwijn voeden. Maar in 14% procent van de metingen ging het helaas om vee. “Er zijn nog meer inspanningen nodig zodat mens en wolf kunnen samenleven", zeggen ze bij INBO.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven