Genkenaar Taso (66) vertelt in zijn boek over zijn vrouw Sofia, die op 54-jarige leeftijd de diagnose van jongdementie kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Genkenaar Taso (66) vertelt in zijn boek over zijn vrouw Sofia, die op 54-jarige leeftijd de diagnose van jongdementie kreeg. © Mine Dalemans

Genkenaar Taso (66) brengt ode aan zijn jongdemente vrouw met boek: “Nooit doorgehad tót diagnose, en toen was het simpel: ik ging voor mijn vrouw zorgen”

Genk‘Laat me niet los! Het leven zoals het is… met jongdementie’, zo heet het nieuwe boek van Genkenaar Taso Zervas (66). Daarin vertelt hij over het leven met zijn vrouw Sofia (60), die zes jaar geleden de diagnose van jongdementie kreeg. Taso liet zijn job en hobby’s achter, om met hulp van dochters Xanthi en Katerina mantelzorger te worden. “Nooit heb ik ook maar iéts doorgehad, tot de diagnose. En toen was het simpel: ik ging voor mijn vrouw zorgen.”

 1. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 2. Regering heeft knoop nog niet doorgehakt, maar Genk on Stage bekijkt mogelijkheden nu al: “Er liggen vijf scenario’s op tafel”
  Genk

  Regering heeft knoop nog niet doorgehakt, maar Genk on Stage bekijkt mogelijkhe­den nu al: “Er liggen vijf scenario’s op tafel”

  Wordt 2021 het jaar waarin we weer naar festivals mogen gaan, al dan niet op een alternatieve manier? Dat is de grote vraag waarmee feestvierders en festivalorganisatoren zitten. Pas in maart zal de regering er een antwoord op geven en toch zijn de voorbereidingen her en der al gestart. Zo ook voor Genk on Stage. “We werken momenteel vijf verschillende scenario’s uit.”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"