G. daagde zelf niet op voor de strafrechtbank in Tongeren
Volledig scherm
G. daagde zelf niet op voor de strafrechtbank in Tongeren © Sebastien Smets - Photonews

Genkenaar riskeert 8 jaar cel omdat hij herhaaldelijk inreed op agenten: “Hij is gestopt omdat we hebben geschoten, want hij wou zoveel mogelijk agenten van de weg maaien”

De 42-jarige Genkenaar G. riskeert 8 jaar cel voor poging doodslag en gewapende weerspannigheid, omdat hij op 30 december 2017 met zijn VW Golf verschillende agenten aanreed op de Emiel Vandorenlaan in Genk. Daar wou hij ontsnappen aan een alcoholcontrole. De agenten losten negen schoten om de agressieve bestuurder tot stilstand te brengen. “Alleen daardoor is hij gestopt, want hij wou zoveel mogelijk agenten raken", getuigde een van de tien agenten die zich burgerlijke partij stelde. 

 1. Festivalweide Pukkelpop tegen vrijdag volledig opgedoekt: “Gelukkig wél nog lokale evenementen”
  Hasselt

  Festival­wei­de Pukkelpop tegen vrijdag volledig opgedoekt: “Gelukkig wél nog lokale evenemen­ten”

  De organisatie van Pukkelpop start vandaag officieel met de afbraak van de festivalweide. Afgelopen weekend werden al enkele zeilen van de festivaltenten opgeborgen, maar de organisatie bevestigt dat de weide in Kiewit tegen komende vrijdag volledig opgeruimd zal zijn. Een enorme ontgoocheling voor vele festivalgangers en verenigingen, “al hebben we op lokaal vlak nog genoeg in petto”, belooft schepen van Evenementen Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 2. Inspectie van Pater Sangersbrug stemt burgemeester hoopvol: “We verwachten dat alle verkeer snel weer over de brug mag”
  Maaseik/Maasmechelen

  Inspectie van Pater Sangers­brug stemt burgemees­ter hoopvol: “We verwachten dat alle verkeer snel weer over de brug mag”

  Vandaag werd in Maasmechelen en Maaseik de schade opgemeten aan het veerpont in Meeswijk en de Pater Sangersbrug. Hoewel het veerpont nog lang niet gebruiksklaar is, staat de brug er beter voor. Personenwagens zijn er alweer toegelaten, maar zwaarder verkeer nog niet. Hiervoor volgt later deze week nog een tweede inspectie. Burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere (Open VLD), is alvast positief.