Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Genkenaar (48) rijdt in op file en komt om het leven

GenkDonderdagavond vond een zwaar verkeersongeval plaats op de E314 richting Lummen. Ter hoogte van Houthalen-Helchteren reed de bestuurder van een lichte vrachtwagen in op een Poolse collega die met vrachtwagen met trekker en oplegger op pad was. De bestuurder, een 48-jarige Genkenaar, liet daarbij het leven.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. 
Dorian (26) lanceert kookboek met gerechten met Cara Pils: check hier al zijn recept voor ‘Pasta Carabonara’
  Hasselt

  Dorian (26) lanceert kookboek met gerechten met Cara Pils: check hier al zijn recept voor ‘Pasta Carabonara’

  Ben je een liefhebber van Cara Pils en ga je graag creatief te werk in de keuken? Dan heeft de Hasseltse arts in opleiding Dorian Coppenrath (26) het ideale eindejaarsgeschenk voor u op de markt gebracht. In ‘Koken met Cara Pils’ worden 26 recepten beschreven waarmee liefhebbers van het huismerkbier van Colruyt aan de slag kunnen. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen grap”, lacht Dorian.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. “In drie jaar duizend extra inwoners naar Maasmechelen gehaald”: Stefan Thorez geeft fakkel door als schepen van Wonen
  PREMIUM
  Maasmechelen

  “In drie jaar duizend extra inwoners naar Maasmeche­len gehaald”: Stefan Thorez geeft fakkel door als schepen van Wonen

  Maasmechelen telt vandaag 39.434 inwoners, duizend meer dan drie jaar geleden. Weinig andere Limburgse gemeenten groeien zó hard. Oorzaak? Een explosieve stijging van het woningaanbod, waar schepen Stefan Thorez (Open Vld) mee zijn schouders onder zette. Hij leverde samen met het schepencollege in drie jaar vijfhonderd vergunningen af om nieuwe woningen te bouwen: een ongezien hoog cijfer. Eind deze maand geeft hij de fakkel door, tijd dus voor een goeie babbel. Over de drie toekomstige woontorens, maar ook over zijn gewaagde stap van CD&V naar Open Vld.
 2. Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internationale bierprijzen met de ‘Limburgse Schone’
  Zutendaal

  Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internatio­na­le bierprij­zen met de ‘Limburgse Schone’

  Nog geen jaar geleden lanceerden Cindy Schoenaerts en Luc Savoné uit Zutendaal hun eigen streekbier: de Limburgse Schone. Het blonde bier valt internationaal in de smaak en haalde onlangs twee gerenommeerde prijzen binnen. “Dat we nu met ons eerste bier al twee internationale prijzen gewonnen hebben, motiveert ons enorm om aan de uitbreiding van ons aanbod te gaan werken”, vertelt Cindy ambitieus.
 3. Seppe Boonen beleeft niet alleen hoogdagen met Patro Eisden, maar is na elke zege ook DJ van dienst: “Van links... naar rechts, is de meezinger”
  voetbal eerste nationale

  Seppe Boonen beleeft niet alleen hoogdagen met Patro Eisden, maar is na elke zege ook DJ van dienst: “Van links... naar rechts, is de meezinger”

  Seppe Boonen voelt zich goed bij Patro Eisden. De 20-jarige youngster maakt deel uit van de Eisdense kern en beleeft er ongelooflijk tijden. Niet te verwonderen. Met acht overwinningen op rij en de koppositie in de klassering drijft de ploeg momenteel op wolkjes. Dat Seppe week na week stappen vooruit zet, wisten we al. Maar dat hij na elke zege in de kleedkamer de groep op sleeptouw neemt nog niet. Als een volleerde disc-jockey tovert hij de ene na de andere meezinger uit de musicbox. “Van links, naar rechts” van de Snollebollekes wordt zelfs door de Franstalige spelers meegezongen.