Een archiefbeeld van het zwembad in Genk.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van het zwembad in Genk. © Karolien Coenen

Genkenaar (27) riskeert 8 maanden cel voor agressie aan zwembad: “Hij gaf de man vuistslagen in zijn gezicht”

GenkEen 27-jarige man uit Genk riskeert een celstraf van acht maanden met uitstel omdat hij een zwemmer op 20 februari na een discussie tijdens het baantjeszwemmen buiten opwachtte en hem enkele vuistslagen in het gezicht gaf. “Ik was kwaad”, gaf E. toe.

 1. Voet- en fietsveerpontje Uikhoven kent rustige heropstart: “Mensen lijken niet op de hoogte”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Voet- en fietsveer­pon­tje Uikhoven kent rustige heropstart: “Mensen lijken niet op de hoogte”

  De drie voet- en fietsveerpontjes in Uikhoven (Maasmechelen), Rotem (Dilsen-Stokkem) en Ophoven (Kinrooi) – die voornamelijk worden gebruikt door toeristen – mogen sinds donderdag weer uitvaren na proefvaarten. De grote drukte? Die lijkt voorlopig nog uit te blijven. “Het is echt mooi weer om erop uit te trekken vandaag, en toch is het opvallend kalm”, klinkt het.
 2. Overval op Dagbladhandel Hilde levert daders 20 maanden cel op: “Angst hakt nog elke dag op ons in”
  Leopoldsburg/Hasselt

  Overval op Dagbladhan­del Hilde levert daders 20 maanden cel op: “Angst hakt nog elke dag op ons in”

  Twee Nederlanders van 18 en 19 jaar zijn woensdag in de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 37 maanden cel, waarvan 20 effectief. Dat meldt BELGA. Het vonnis komt er naar aanleiding van de gewapende overval op Dagbladhandelaar Hilde die de twee jongemannen samen met twee anderen afgelopen maart pleegden. De 18-jarige jongeman verdedigde zich in de rechtbank, en sprak over “geldproblemen”. Maar die wegen niet op tegen “de meest traumatische ervaring” die de slachtoffers volgens advocaat Guy Sols die avond meegemaakt hadden. “De schrik zit er nog steeds in”, reageert uitbaatster Hilde Vandendries.