Volledig scherm
© photo_news

Genkenaar (17) aangereden door wagen

Op de Peerboomstraat kwam het woensdagochtend rond 8.30 uur tot een aanrijding tussen een voetganger en een wagen. 

 1. Directrice Liesbeth Kees ruilt Bokrijk in voor job als adviseur Grootstedelijk Beleid bij minister Kitir: “Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Genk

  Directrice Liesbeth Kees ruilt Bokrijk in voor job als adviseur Grootstede­lijk Beleid bij minister Kitir: “Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”

  Na 16 jaar zwaait Liesbeth Kees (49) Bokrijk gedag. De directrice van het Openluchtmuseum staat vanaf begin januari aan de zijde van minister Meryame Kitir (sp.a) als adviseur Grootstedelijk Beleid. “Ik respecteer haar beslissing en wens haar alle succes toe. Al is het jammer voor Bokrijk en voor het toerisme in Limburg. Professioneel gezien verliezen we een gedreven en enthousiaste kracht met veel ervaring. Ze heeft Bokrijk mee op de kaart gezet”, reageert voorzitter Igor Philtjens.
 2. Ondernemers springen op de fiets voor nieuwe campagne UNIZO Limburg: “Velen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven”
  Hasselt

  Onderne­mers springen op de fiets voor nieuwe campagne UNIZO Limburg: “Velen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven”

  Een groot feest op de Dag van de Ondernemer blijft uit door corona. Maar UNIZO Limburg laat die dag niet zomaar aan zich voorbijgaan en pakt daarom uit met een opvallende campagne, die het ondernemerschap extra in de verf zet. Tien Limburgse zelfstandigen hebben daarvoor letterlijk hun beste beentje voor gezet en sprongen op de koersfiets. “Want ondernemen, dat is klimmen en dalen. Je kan ondernemers dan ook vergelijken met echte flandriens. Velen van hen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven.”
 1. Hogescholen UCLL en PXL bereiden zich voor op fysieke examens in januari: “Combinatie campus en online blijft”
  Hasselt/Diepenbeek/Genk

  Hogescho­len UCLL en PXL bereiden zich voor op fysieke examens in januari: “Combinatie campus en online blijft”

  Vanaf maandag 30 november zullen studenten in het hoger onderwijs opnieuw in beperkte mate naar de campus mogen en essentiële practica volgen. Daarbovenop zullen de examens in januari ook fysiek doorgaan. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. Hogescholen UCLL en PXL maken zich alvast klaar om de examens in het voorjaar coronaproof te organiseren. “Maar de combinatie van op campus en online blijft.”
 2. Genk-Zuid meet hoge concentraties van zware metalen in omgevingslucht
  Genk/Zutendaal

  Genk-Zuid meet hoge concentra­ties van zware metalen in omgevings­lucht

  Genk-Zuid kampt tegenover de rest van Vlaanderen nog steeds met hoge concentraties aan zware metalen in de omgevingslucht. Dat blijkt uit rapporten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG). “De longen zijn het meest gevoelig voor blootstelling aan die zware metalen. Een levenslange blootstelling aan de gemeten concentraties houdt een extra risico op longkanker in”, klinkt het.
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?