Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Genk zet kinderen aan het sporten via SportKompas

GenkIn het voorjaar van 2021 geeft het stadsbestuur alle Genkse kinderen van het derde leerjaar de kans om gratis deel te nemen aan de zogenaamde testbatterij van het SportKompas. Die tool – ontwikkeld door door Sportamundi, Sport Vlaanderen en de Universiteit Gent – helpt kinderen op weg naar het vinden van een sport die bij hen past.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. PVDA verrast personeel Prinsenpark met lekkers

  PVDA verrast personeel Prinsen­park met lekkers

  PVDA Genk wil al het zorgpersoneel in ons land, dat momenteel aan de frontlinie staat, een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. “In veel woonzorgcentra zit het virus terug binnen, en ook Prinsenpark is al geconfronteerd geweest met besmettingen”, zegt Michelle Heijens, voorzitter van PVDA Genk. Als teken van steun zakte de lokale tak van de partij daarom af naar het woonzorgcentrum, gelegen aan de D’Ierdstraat in Genk. “We hebben lekkers naar het rusthuis gebracht, want ook daar werkt het personeel kei hard in heel moeilijke omstandigheden.”
 1. Houthalenaar (31) slaat riek door ruiten van Mercedes: 1 jaar cel
  Houthalen

  Houthale­naar (31) slaat riek door ruiten van Mercedes: 1 jaar cel

  Een 31-jarige Houthalenaar is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een celstraf van één jaar nadat hij op 15 oktober 2018 met een riek alle ruiten insloeg van een Mercedes. Die wagen was eigendom van zijn vader. “De man kon duidelijk zijn agressie en driften niet onder controle houden en vernielde doelbewust het voertuig", oordeelt de rechtbank in het vonnis. In het verleden werd de dertiger ook al veroordeeld voor gelijkaardige feiten, wat wijst op een bijzondere agressieproblematiek. Hij krijgt ook een geldboete van 800 euro.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen