De wagen van de supporters staat nog aan de luchthaven in Charleroi.
Volledig scherm
De wagen van de supporters staat nog aan de luchthaven in Charleroi. © Photo News

Genk-supporters vliegen vandaag naar huis: “Maar de wagen staat nog in Charleroi”

GenkNa de Europese uitwedstrijd van KRC Genk bij het Kroatische Zagreb zaten een twintigtal supporters vast in de Balkan. Toen zij vrijdag bij hun terugvlucht op het vliegtuig stapten, werden ze er weer afgehaald omdat een aantal fans niet in orde waren met het elektronische Public Health Passenger Locator Form (PLF). Vandaag vliegen ze toch terug, al zijn alle problemen daarmee niet verholpen. 

 1. Limburgers zaaiden afgelopen jaar oppervlakte ter grootte van 330 voetbalvelden in met bloemenmengsels: “Komende zomer nog beter”
  Limburg

  Limburgers zaaiden afgelopen jaar oppervlak­te ter grootte van 330 voetbalvel­den in met bloemen­meng­sels: “Komende zomer nog beter”

  In 2021 werd er in Limburg een oppervlakte van 224 hectare, of 330 voetbalvelden, omgevormd naar bloemenrijke akkers en percelen. Dit jaar wil men nog een stapje verder gaan. “We roepen iedere Limburger op om mee in te zaaien zodat we een fleurige zomer in het vooruitzicht hebben”, zegt Bert Lambrechts, voorzitter van de regionale landschappen in Limburg.
 2. Shoppers vinden eindelijk de weg naar parking Blauwe Boulevard: “Voor het eerst drie keer volzet geweest”
  Hasselt

  Shoppers vinden eindelijk de weg naar parking Blauwe Boulevard: “Voor het eerst drie keer volzet geweest”

  In 2015 betaalde Hasselt nog meer dan 50 miljoen euro voor de parkeergarage aan de Blauwe Boulevard die veel minder winstgevend bleek dan gehoopt. Even werd er gedacht aan het verkopen van de parking, maar de shoppers lijken de weg nu écht gevonden te hebben. Met de eindejaarsperiode was de parking zelfs drie keer helemaal volzet, een primeur. “De maand december overtrof onze verwachtingen”, aldus het stadsbestuur. Liefst 40.000 parkeerders vonden de weg naar de ondergrondse parkings en dat was nooit eerder gebeurd.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Laura Meynckens (LVL) na de nederlaag tegen Gent: “Mikken nu op tweede of derde plaats”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Laura Meynckens (LVL) na de nederlaag tegen Gent: “Mikken nu op tweede of derde plaats”

  LVL Genk was zaterdag geen partij voor leider Gent, die met 1-3 kwam winnen bij de Limburgers. LVL won set één , maar kreeg daarna snel een 1-2-achterstand om de oren. “De eerste plaats is weg, het is nu zaak om om vooral niet vierde te worden, want dan spelen we in de play-offs tegen Gent”, vertelt Laura Meynckens. “We hadden na de eerste set de wedstrijd in handen, maar het is duidelijk dat de Oost-Vlamingen op dit moment de beste ploeg zijn.”