De schepen toont ook een voorbeeld van hoe de handelsstraat er na vergroening uit zou kunnen zien.
Volledig scherm
De schepen toont ook een voorbeeld van hoe de handelsstraat er na vergroening uit zou kunnen zien. © RV

Genk streeft naar langste groene gevel van Vlaanderen: “We gaan de strijd aan met Nike”

De Stad Genk plant om de Stalenstraat op te waarderen. Zo zal het bestuur handelaars en bewoners stimuleren om de straat te vergroenen, met als ultieme doel de langste groene gevel van Vlaanderen te worden. “Als de stad erin slaagt om iedereen mee te krijgen, creëren we een gevelvergroening van 1,6 km”, klinkt het.

 1. Politie botst op waslijst aan verkeersinbreuken
  Bilzen / Hoeselt / Riemst

  Politie botst op waslijst aan verkeersin­breu­ken

  Woensdagavond botste de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst tijdens patrouilledienst op een hele resem verkeersinbreuken. Rond 17 uur werd een auto met twee defecte stoplichten aan de kant gezet. Deze auto bleek ook niet meer te zijn gekeurd. De 21-jarige bestuurster uit Hasselt die nog niet lang geleden haar rijbewijs haalde, kreeg een proces-verbaal en een waarschuwing om haar voertuig binnen de 14 dagen correct gekeurd aan te bieden. Rond 19 uur werd een bestuurder beboet die zijn wagen achteloos geparkeerd had op het fietspad op de Riemsterweg. Dit terwijl er in de nabije omgeving heel wat vrije parkeerplaatsen waren. Een uurtje later hield de politie in het centrum van Bilzen een motorrijder tegen. De man droeg geen beschermend schoeisel en kreeg hier een boete van 58 euro voor.
 2. Hertenhouder nog steeds razend na dodelijke wolvenaanval: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Hertenhou­der nog steeds razend na dodelijke wolvenaan­val: “Ik heb het gevoel dat ik als grootvader heb gefaald”

  Afgelopen zondagochtend trof hertenhouder Eric Henrotay vier van zijn vijf damherten dood aan in zijn weide in de Pannensman in Helchteren. Ook een bok overleefde de aanval niet. Enkele dagen later heeft hij het nog steeds erg moeilijk om de gebeurtenissen te verwerken. “Ik vrees dat de wolven op een dag niet langer mensenschuw zullen zijn en ook ons zullen aanvallen.”
 3. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.