Stad Genk gaat elf trajectcontroles neerplanten op haar grondgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Stad Genk gaat elf trajectcontroles neerplanten op haar grondgebied. © Emily Nees

Genk start vanaf eind dit jaar elf trajectcontroles op: “Campagne moet bestuurders eraan doen wennen”

GenkStad Genk start eind dit jaar nog met de uitrol van maar liefst elf trajectcontroles. “Te snel rijden is dan ook één van de grootste ergernissen van de Genkenaren. Met dit project hopen we het rijgedrag van een kleine minderheid aan te passen”, klinkt het bij het stadsbestuur. Om bestuurders nu al aan de trajectcontroles te laten wennen, hangen er op de betreffende locaties borden op die aangeven of je al dan niet de snelheidslimiet overschrijdt.

 1. TERRASTIP. Bar Ganz is derde bar op rij aan het Neerpeltse kanaal: “We hebben ook in de winter grote plannen”
  PREMIUM
  Pelt

  TERRASTIP. Bar Ganz is derde bar op rij aan het Neerpeltse kanaal: “We hebben ook in de winter grote plannen”

  Wellicht vind je nergens in Vlaanderen zoveel horeca-aangelegenheden op zo’n korte afstand als in Neerpelt. Met de Scoutsrally, Kaffee Kongee en Bar Ganz liggen immers drie zaken binnen de kilometer. Die laatste is aan het begin van de zomervakantie geopend en heeft meteen een vast publiek gevonden. “We zetten hier echt in op de rust die je aan het water altijd vindt”, vertelt zaakvoerder Yannick Willekens (29).
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.